Incident șocant la Suceava. Copil împușcat cu un pistol airsoft de un adolescent. „Pacientul are vederea afectată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul în vârstă de 11 ani a fost stabilizat la Suceava, însă a fost transferat la Iași, fiind internat la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Micuțul are afectată vederea, iar în momentul de față este sub tratament și monitorizare.

Sursa foto: Arhiva Adevarul
Sursa foto: Arhiva Adevarul

Un incident absolut şocant s-a petrecut în cartierul Iţcani din Suceava. Un copil de doar 11 ani a fost împuşcat în ochi de un adolescent în vârstă de 17 ani cu o armă de tip airsoft.

Potrivit primelor informații, mai mulţi copii se jucau cu un pistol de tip airsoft, în cartierul Ițcani, din Suceava. La un moment dat, adolescentul de 17 ani a luat pistolul şi a tras mai multe focuri în plan vertical, după care a îndreptat pistolul spre copilul de 11 ani şi a tras de aproape, direct în faţa micuţului.

Locatarii din blocurile aflate în zona Gării Ițcani au ieșit în stradă după ce au auzit împușcăturile puternice și au sunat la 112.

„Are hemoragie în interiorul ochiului”

Copilul a fost preluat imediat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean Suceava. Pentru că plaga era una foarte gravă, medicii suceveni au decis ca micuţul să fie transferat. O altă ambulanţă l-a preluat şi l-a dus la Spitalul „Sf. Spiridon" din Iaşi, unde se află internat în Clinica de Oftalmologie, sub tratament și observație medicală. 

A fost internat având o contuzie la nivelul ochiului, cu o hemoragie în interiorul ochiului. Pacientul are afectată vederea. Este sub tratament și monitorizare. Deocamdată prognosticul este rezervat, sperăm însă într-o evoluție favorabilă. Copilul va avea nevoie de tratament atât acum, de urgență, cât și mai departe”, a spus medicul Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași. 

Cine este adolescentul de 17 ani

Băiatul de 17 ani a fost amendat de către polițiști și s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Arma, despre care băiatul a declarat că a cumpărat-o de pe Internet, a fost confiscată de către polițiști.

Adolescentul de 17 ani este în grija bunicilor, părinții săi fiind plecați la muncă în străinătate.

Aceste arme de tip airsoft sunt considerate a fi replici ale celor reale astfel încât nu sunt încadrate în regimul armelor şi muniţiilor şi nu sunt supuse regimului de autorizare.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite