FOTO Un bărbat ameninţă că se aruncă de pe o schelă a Catedralei din Fălticeni, nemulţumit că i-a fost anulată indemnizaţia de handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul ameninţă că se aruncă de pe o schelă a catedralei din Fălticeni
Bărbatul ameninţă că se aruncă de pe o schelă a catedralei din Fălticeni

Un bărbat de 48 de ani care s-a urcat pe o schelă de pe şantierul de construire a Catedralei din Fălticeni ameninţă că se aruncă pentru că i-a fost anulată indemnizaţia de handicap.

UPDATE 11. 38: Protestatarul a fost coborât de pe schela Catedralei Fălticeni cu ajutorul autoscării mecanice a Detaşamentului de Pompieri.

UPDATE 11.20: Pompierii au instalat o saltea în zona în care se află bărbatul.

***

Un bărbat din satul Oniceni, comuna Forăşti a urcat, vineri dimineaţă, în jurul orei 7,00, pe o schelă de la Catedrala din centrul municipiului Fălticeni şi ameninţă că se aruncă de la înălţime.

Claudiu I. în vârstă de 48 de ani, a venit dimineaţă la Fălticeni împreună cu soţia pentru un consult la un medic psihiatru. În timp ce soţia vorbea cu psihiatrul, bărbatul a ieşit motivând că vrea să fumeze o ţigară şi a ajuns în curtea Catedralei unde s-a suit pe schela de lemn.

Nemulţumirile bărbatului sunt legate de o decizie a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, pe care a primit-o joi, prin care era anunţat că i-a fost anulată indemnizaţia în sumă de 39 de lei.

De pe schelă, bărbatul solicita prezenţa primarului comunei Forăşti, Brăduţ Avrămia, a prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean şi a persoanelor care din Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap care i-au tăiat pensia de handicap. Claudiu I. era cunoscut cu afecţiuni psihice fiind internat în unităţi medicale de specialitate.

La faţa locului s-au deplasat echipe ale Poliţiei Municipale, Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, SMURD, ambulanţă şi jandarmi dar şi viceprimarul comunei Forăşti, primarul Brăduţ Avrămia fiind plecat din judeţ. Preotul Suditu, paroh de la Catedrala “Învierea Domnului” şi pompierii au încercat să negocieze cu bărbatul, dar fără succes. Pompierii au încercat să ridice scara de la autospeciala pentru salvări la înălţime, motivând că vor să-i ducă o sticlă cu apă, moment în care bărbatul din Forăşti a ameninţat că se aruncă.

“De la Comisie au spus că este sănătos, dar nici eu nu pot să muncesc pentru că trebuie să am tot timpul grijă de el. Nimeni nu înţelege că este bolnav. Are 400 de lei pensia de invaliditate şi 39 de lei pensia de handicap. Ieri a venit din spital, are şi probleme cu coloana vertebrală, are o deplasare de colaonă de 20 de grade şi dacă face o mişcare greşită paralizeză. După ce a venit acasă şi a primit hârtia de la Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap prin care era anunţat că i-au tăiat cei 39 lei. De aici a pornit totul”, e explicat soţia bărbatului, Doina Mihaela Ivlev.

Alte ştiri din Suceava:

Seceta le dă mari bătăi de cap agricultorilor suceveni

Meniul diabeticilor explicat de specialişti - ce au voie să mănânce bolnavii şi cum îşi dau seamă că un aliment le face rău

FOTO O macara s-a prăbuşit peste o maşină, în parcarea unui mall din Suceava. Un client a făcut atac de panică

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite