Explozie violentă într-un bloc din Vatra Dornei. O persoană a fost rănită și 16 apartamente devastate

0
Publicat:

Cel puţin 16 apartamente dintr-un bloc din municipiul Vatra Dornei au fost afectate în urma exploziei unei butelii, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Explozie la Vatra Dornei FOTO ISU Suceava
Explozie la Vatra Dornei FOTO ISU Suceava

Cel puţin 16 apartamente dintr-un bloc din municipiul Vatra Dornei au fost afectate în urma exploziei unei butelii, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. O singură persoană a fost rănită în urma deflagrației.

O bâtrână a fost rănită

Conform salvatorilor, în urma exploziei, o femeie în vârstă de 79 de ani a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor şi pe faţă, aceasta fiind preluată de o ambulanţă pentru a fi transportată la spital. De asemenea, uşa metalică de la intrarea într-un apartament de la etajul al II-lea a fost deformată, iar în interior a rămas blocat proprietarul, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru salvarea acestuia.

 Pompierii din Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale. "În urma cercetărilor, au fost identificate 16 apartamente afectate, unul distrus, iar restul cu diferite distrugeri (uşile de la intrare, tocurile, tencuiala etc). De asemenea, două autoturisme parcate lângă bloc au fost avariate (geamuri sparte)", au afirmat oficialii ISU. Pompierii arată că la faţa locului va ajunge şi un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii, care va evalua starea imobilului. 

O butelie a explodat și la Piatra Neamț

O femeie a suferit leziuni grave, fiind internată în spital, după explozia unei butelii, care a provocat mari daune în locuinţa proprietarei cu domiciliul în localitatea Butnăreşti, comuna Secuieni, județul Neamț. Cazul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 1 octombrie 2022.

În jurul orei 07.10, pompierii au fost alertați despre producerea exploziei, la casa femeii din Neamț fiind direcţionate echipaje de la Detaşamentul ISU Roman şi de la Ambulanţă. A fost dezastru după explozia unei butelii, iar femeia, care are 63 de ani, a suferit leziuni, fiind internată în spital.

„A avut loc o explozie, neurmată de incendiu, iar în urma acesteia s-au prăbuşit un perete şi acoperişul. Explozia a surprins şi o femeie de 63 de ani, care a fost evacuată de rude până la sosirea forţelor de intervenţie. Victima, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi traumatisme, a fost dusă la Spitalul Roman”, a transmis ISU Neamţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite