Explozie de proporții pe Șantierul naval Orșova. A fost activat planul roșu de intervenție

0
0

Trei persoane au fost rănite în timp ce lucrau la o navă aflată în reparații. Două dintre victime se află în stare gravă și au fost transportate de urgență la spital.

Trei persoane au fost rănite în urma deflagrației FOTO arhivă Adevărul
Trei persoane au fost rănite în urma deflagrației FOTO arhivă Adevărul

O explozie de proporții a avut loc miercuri, 14 septembrie, pe șantierul naval de la Orșova. Deflagrația a avut loc în timp ce muncitorii lucrau la o navă aflată în reparații. Lucrătorii efectuau mai multe suduri, când totul a sărit în aer.  Potrivit primelor informații se pare că este vorba despre un accident de muncă.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie pentru salvarea răniților. Trei persoane au fost rănite în urma exploziei. 

Două dintre cele trei victime au arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului şi au fost intubate de medicii care au sosit la fața locului. Victimele au fost transportate apoi la spitalulul din Orșova pentru îngrijiri medicale de specialitate. A treia victimă a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar starea ei este stabilă.

„Din datele pe care le avem, în urma exploziei care a avut loc la Şantierul Naval Orşova, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale. Explozia a avut loc în urma unei acumulări de gaze şi nu a fost urmată de incendiu. Au intervenit un SMURD şi o ambulanţă SAJ. Autospeciala SMURD a preluat o victimă care are arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. O altă victimă a fost preluată de SAJ, iar o a treia a fost dusă la spital de angajaţii şantierului”, au precizat reprezentanții ISU Mehedinți.

Doi oameni au murit în urma exploziei unui cazan

Un grav accident de muncă s-a petrecut pe 19.05.2021 în Râmnicu Vâlcea, la o fabrică de pavele, în urma căruia au murit doi oameni.

Incidentul a avut loc la un cazan al firmei Atica Chemicals. Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei aveau 53 şi respectiv 57 de ani.

„A explodat un cazan de emulsii bituminoase, eveniment în urma căruia au fost rănite trei persoane. Două dintre ele au fost declarate decedate de către echipajul SAJ. A treia victimă, din primele evaluări, prezintă leziuni minore”, a precizat colonelul Dan Pascaru, șeful ISU Vâlcea.

Colonelul Dan Pascaru a menţionat drept cauză de producere a accidentului „o suprapresiune în cazan”.

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite