Bombe pe patru roți. Jumătate dintre mașinile verificate de RAR Suceava anul trecut erau cu probleme

0
Publicat:

Aproape 6% din vehiculele verificate de inspectorii RAR Suceava prezentau pericol eminent de accident, fiind niște rable. Șoferii au fost sancționați și mașinile - scoase din uz.

Mașini verificate de RAR și de Poliție SURSA Arhivă
Mașini verificate de RAR și de Poliție SURSA Arhivă

Mare parte din vehiculele care circulă pe drumurile din județul Suceava sunt bombe pe patru roți. Cel puțin așa arată datele centralizate de inspectorii Registrului Auto Român Suceava în urma controalelor efectuate anul trecut de către aceștia.

Au fost verificate, în perioada menționată, 1.447 de vehicule din județul Suceava. Dintre acestea, 47,41% prezentau neconformități tehnice sau legate de acte și 84 (5,81%) prezentau pericol iminent de accident.

Din totalul autovehiculelor oprite în trafic pentru verificări, în 4,36% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,56% din vehicule aveau ITP fals, expirat sau anulat, spun inspectorii.

Inspectorii RAR au depistat în trafic și vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcție sau la punți și fuzete, șoferii dând dovadă de inconștiență pentru că puneau în pericol ocupanții vehiculelor respective.

În urma controalelor din trafic, au fost aplicate 23 de amenzi contravenționale și au fost retrase 343 de certificate de înmatriculare - certificate care pot fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Și statistica aceasta nu reprezintă o imagine clară a stării vehiculelor care circulă pe raza județului, deoarece echipajele RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni, multe alte vehicule putând prezenta defecte ascunse.

Anul trecut, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 de vehicule.

Inspectorii Registrului Auto Român au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%), emisiile poluante (22,65%), punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%), vizibilitate (12,6%) și șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%).

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite