Bărbat cu sindrom Down, dat dispărut, găsit după 24 de ore de căutări, cu ajutorul unui câine de urmă

0
Publicat:

Zeci de persoane, civili, salvamontiști și polițiști au răscolit pădurile din zona Dorna (Suceava) pentru a-l găsit pe bărbatul cu probleme medicale. Un câine de urmă adus de la Poliția Rădăuți i-a condus la cel căutat.

Câinele de urmă Coh Foto: Alina Iosif
Câinele de urmă Coh Foto: Alina Iosif

Este vorba despre un bărbat din Vatra Dornei (Suceava), de 38 de ani, cu sindrom Down, care a plecat de la domiciliu în ziua de vineri, 28 aprilie a.c., la ora 11.00, și nu a mai revenit.

Începând din acea zi s-au efectuat căutări, însă fără succes, așa că zeci de persoane dar și un câine de urmă au pornit în căutarea bărbatului și sâmbătă dimineață, 29 aprilie a.c..

Având în vedere condițiile dispariției (bărbatul este diagnosticat cu sindrom Down), precum și faptul că zona în care au fost desfășurate căutările se întinde pe o suprafață vastă, greu accesibilă, împădurită, au fost mobilizați toți lucrătorii disponibili din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei, doi lucrători din cadrul Serviciului Investigații Criminale, lucrători din cadrul Serviciului Salvamont Vatra Dornei, lucrători din cadrul Detașamentul de Jandarmi Vatra Dornei, lucrători din cadrul Detașamentul de pompieri Vatra Dornei, reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei și voluntari și membrii ai Asociației Bucovina Off-Road.

De asemenea, la căutări a fost folosit câinele de serviciu "Coh" din cadrul Poliției municipiului Rădăuți.

Au fost constituite echipe de căutare dispuse în zona Dealu Negru a municipului Vatra Dornei, care au acoperit o suprafață de circa 35 hectare de teren și pădure.

Echipele de căutare au verificat fânarele din zonă, clădirile abandonate, dar și puțurile și fântânile din zonă.

Câinele de serviciu Coh, condus de către un agent principal din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a îndrumat echipa de căutări pe traseul urmat de către persoana dispărută.

Bărbatul de 38 de ani a fost identificat de către polițiști și voluntari din cadrul Asociației Bucovina Off-Road pe un drum forestier, la o distanță de circa 15 – 20 kilometri față de locul de domiciliu, respectiv pe raza comunei Șaru Dornei.

Dorneanul a fost evaluat din punct de vedere medical, nefiind necesare intervenții din partea sanitarilor.

Misiunea de salvare, încheiată cu succes Foto: Alina Iosif
Misiunea de salvare, încheiată cu succes Foto: Alina Iosif
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite