VIDEO  Olteanul Gigel Ştirbu este oficial noul ministru al Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL de Olt, Gigel Sorinel Ştirbu, este oficial, începând de marţi – 17 decembrie, noul ministru al Culturii. După câteva zile în care s-a aflat în centrul atenţiei din cauza unor bâlbe de exprimare, acesta a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii la Palatul Cotroceni în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, precum şi a liderilor USL, Victor Ponta de la PSD şi Crin Antonescu de la PNL.

Olteanul Gigel Sorinel Ştirbu a avut parte de câteva ultime zile foarte grele după ce a fost propus pentru portofoliul ministerului Culturii în urma “demisiei” fostului ocupant al fotoliului, Daniel Barbu. Astfel, din cauza unor bâlbe în exprimare, dar nu numai, Ştirbu (42 de ani) a fost subiect de bancuri şi alte glume pe care, dealtfel, a încercat să le evite pe cât posibil. Emoţiile l-au ţinut în priză până luni – 16 decembrie, când premierul Victor Ponta a limpezit situaţia declarând că acceptă nominalizarea deputatului de la Olt pentru fotoliul de la Cultură.

Atacat din toate părţile, Ştirbu a replicat ziariştilor: ”De ani de zile lucrez în domeniu, am fost secretar de stat în acest minister. În mandatul trecut am fost preşedintele Comisiei pentru UNESCO. În acest mandat, deţin preşedinţia Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor. Consider că nu trebuie să fiu deţinător al cel puţin două premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii. Sunt convins că acolo este nevoie de o persoană care cunoaşte foarte bine tot ce se întâmplă în acest minister. Sunt convins că voi face faţă în următoarea perioadă şi vă voi demonstra acest lucru”.

Marţi – 17 decembrie, Gigel Sorinel Ştirbu a depus jurământul la Palatul Cotroceni în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, precum şi a liderilor USL, Victor Ponta de la PSD şi Crin Antonescu de la PNL. Cu prilejul aceleiaşi ceremonii, Toni Greblă a depus şi el jurământul în faţa preşedintelui Băsescu pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Gigel Ştirbu este preşedinte interimar al organizaţiei PNL Olt din luna iulie a.c., a fost membru al Comisiei Speciale pentru Roşia Montană. Până să ajungă ministru, el a deţinut preşedinţia Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, aceasta după ce, între anii 2007-2008, a deţinut funcţia de secretar de stat în ministerul pe care, de-acum, îl va conduce din funcţia supremă.

Absolvent al Seminarului Teologic din Craiova, al Facultăţii de Teologie şi al Institutului Naţional de Administraţie, Ştirbu a fost, timp de şase ani (1995-2001), preot în Parohia Roşieni din Olt. În 2005, a devenit subprefect în cadrul Prefecturii Olt. Traseul său politic a început în 2001, când a devenit vicepreşedinte al PNL Olt. Din februarie 2013, Ştirbu este şi membru al Biroului Politic Naţional al PNL.

Gigel Ştirbu a depus jurământul pentru funcţia de ministru al Culturii. Ponta nu a dat mâna cu Antonescu

Din acelaşi ciclu, vă mai recomandăm:

VIDEO  Cum flirtează cu microfonul viitorul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu

VIDEO  Gigel Ştirbu a depus jurământul pentru funcţia de ministru al Culturii. Ponta nu a dat mâna cu Antonescu

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite