VIDEO Gigel Ştirbu a depus jurământul pentru funcţia de ministru al Culturii. Ponta nu a dat mâna cu Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigel Ştirbu este oficial noul ministru al Culturii. La ceremonia de depunere a jurământului au participat toţi liderii cheie ai momentului. Premierul Victor Ponta l-a evitat pe partenerul său de coaliţie Crin Antonescu.

„Mult succes, domnule ministru!“, au fost singurele cuvinte preşedintelui Traian Băsescu, la depunerea jurământului. La final, şeful statului a avut o scurtă discuţie cu Gigel Ştirbu, dar fără microfon.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că a fost invitat la Cotroceni, la ceremoniile de depunere a jurământului de către ministrul propus pentru Cultură, Gigel Ştirbu, şi de către judecătorul propus la Curte, Toni Greblă, şi va participa.

„Ceremoniile de la Cotroceni privitoare la instalarea ministrului Culturii, domnul Ştirbu, şi noului judecător la Curtea Constituţională, domnul Greblă, au loc începând cu orele 16.00. Sunt în sucesiune, 16.00, 16.15, suntem invitaţi, participăm“, a spus Antonescu. 

Gigel Ştirbu a depus jurământul pentru funcţia de ministru al Culturii. Ponta nu a dat mâna cu Antonescu


Pe 26 august, Ramona Mănescu depunea jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Trasnporturilor şi a era felicitată de şeful statului.

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a părăsit sala în timpul discursului preşedintelui Traian Băsescu.  „Vă felicit pentru numirea în funcţia de ministru. Vă doresc mult succes şi îmi exprim speranţa că nu veţi avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA. “, a declarat şeful statului.

Ca urmare, la ceremonia de depunere a jurământului în cazul lui Andrei Gerea pentru ministerul Economiei, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu a primit invitaţie din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Înainte de ceremonia de investitură a lui Gigel Ştirbu, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu se vor întâlni în şedinţa CSAT programată pentru ora 15.00.

Ulterior, Crin Antonescu a fost invitat la recepţia de la Cotroceni de Ziua Naţională, însă liderul PNL nu a onorat acea invitaţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite