UPDATE Ponta îl acceptă pe Gigel Ştirbu la Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa BPN al PSD, că îl cunoaşte pe Gigel Ştirbu şi, deşi nu are nimic împotriva propunerii PNL, crede că portofoliul Culturii ar trebui atribuit unei personalităţi cu veleităţi în domeniu. În acelaşi timp, liderul PNL Crin Antonescu a anunţat că PNL îşi menţine propunerea.

UPDATE Premierul Victor Ponta a declarat, la Parlament, că acceptă nominalizarea PNL pentru Ministerul Culturii şi a adăugat că va trimite propunerea la Cotroceni în cursul zilei de astăzi.

UPDATE „Nu am apucat să discut cu Ştirbu, pe care îl cunosc foarte bine, e un parlamentar împotriva căruia nu am nimic personal.  E adevărat că Ministerul Culturii e un minister cu un anumit specific şi mi-aş fi dorit o personalitate cu un mare prestigiu cultural“, a spus Ponta.

El a subliniat că se va pronunţa asupra nominalizării făcute de PNL după o discuţie cu Gigel Ştirbu însuşi.

„Nu m-am pronunţat încă, nu pot până nu discut cu el, să vedem ce are de gând să facă. O să discut cu domnia sa, probabil chiar azi, să vedem ce face la Ministerul Culturii. Singurul lucru adevărat a fost o discuţie cu Antonescu în care am spus că mi-aş dori.. Nu cred că e un minister în care pui omul de la partid, de principiu ar fi mai bine să fie o personalitate culturală, dar nu pot cenzura propunerea PNL. Este postul PNL“, a arătat Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu a subliniat că formaţiunea sa menţine propunerea făcută pentru Ministerul Culturii.

„Nu ne-am schimbat decizia, nu avem niciun motiv“, a spus Antonescu.

Potivit unor surse politice, în cazul în care premierul va numi un interimar la Cultură, PNL îl va susţine pe Ştirbu şi după expirarea interimatului.

Printre subiectele discutate s-au numărat numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, problemele referitoare la legile recent adoptate de Parlament şi situaţia de la TVR, unde Rareş Bogdan este susţinut pentru funcţia de preşedinte director-general.

La şedinţă au participat şi liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat şi Camera Deputaţilor, Puiu Haşotti şi George Scutaru.

Crin Antonescu avea programată, începând de duminică, o vizită oficială în Israel, pe care şi-ar fi amânat-o, însă, urmând să plece luni după-amiază.

Antonescu a semnat, vineri, un document prin care îl desemnează pe senatorul PSD Cristian Dumitrescu, vicepreşedintele Senatului, ca înlocuitor al său, dar surse politice au declarat că preşedintele Senatului îşi va anula vizita în Israel.

Materiale pe aceeaşi temă:

Legea amnistiei, amânată pentru 1 februarie. Zgonea: Nu renunţăm la noul Cod Penal

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat luni că au fost amânate modificările Codului Penal şi promovarea Legii amnistiei, iar acestea vor fi în dezbatere publică până la 1 februarie 2014.

Adrian Năstase, despre Legea amnistiei: „Propun introducerea unui articol care să precizeze că nu se aplică în cazul meu“

Fostul premier Adrian Năstase precizează, într-o postare pe blogul personal, că nu se află „în spatele“ proiectului de lege privind amnistia şi graţierea şi propune, ca soluţie pentru adoptarea acesteia, „corectarea legii graţierii printr-un articol care să precizeze: «Dispoziţiile acestei legi nu îi sunt aplicabile lui Adrian Năstase»“.

Cartianu, despre modificarea Codului Penal: Între Ponta şi Antonescu a fost o înţelegere de tip borfaş

Jurnaliştii Grigore Cartianu şi Liviu Iolu au discutat, luni, la Adevărul Live, despre modificările aduse Codului penal de către parlamentari, dar şi despre Legea amnistiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite