Ministerul Sănătății lansează licitație de telemedicină pentru 131 de spitale

0
Publicat:

Concret, dotările vizează UPU/Compartimentul de Primire Urgențe. Banii de dotări vin printr-un proiect cu Banca Mondială.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

”Telemedicina în sistemul de urgență va contribui la accesul mai ușor la îngijirea medicală, reducerea barierelor geografice și la oferirea consultațiilor rapide în situații de urgență. Prin intermediul tehnologiei, medicii pot evalua simptomele pacienților, pot oferi sfaturi și instrucțiuni pentru primul ajutor și pot decide imediat conduita medicală pentru pacienți, până la sosirea acestora la spital. Acest tip de telemedicină poate salva timp prețios în situații critice și poate fi deosebit de util în zone geografice în care accesul la asistență medicală este limitat”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Proiectul se ridică la cca. 40 de milioane de lei. Soluțiile digitale sunt compuse din echipamente hardware și software IT, comunicații de date în vederea asigurării infrastructurii necesare pentru comunicarea cu centrele regionale de telemedicină de urgență.

O componentă importantă a proiectului este reprezentată de trainingul personalului medical din serviciile de urgență pentru utilizarea la capacitate maximă a soluției digitale.

”Alături de digitalizarea sistemului de medicină de urgență, în această săptămână se va lansa și apelul de proiecte pentru realizarea sistemului de telemedicină prin PNRR în valoare de 100 de milioane de euro” a declarat, dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, responsabil de investițiile din fonduri internaționale.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite