Pieton acroşat de un poliţist care mergea în marşarier. Victima a murit la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul cercetat acum de colegi pentru ucidere din culpă se afla în timpul liber FOTO: arhiva/Ioan Buciumar
Poliţistul cercetat acum de colegi pentru ucidere din culpă se afla în timpul liber FOTO: arhiva/Ioan Buciumar

Un accident în urma căruia un pieton a fost rănit grav s-a petrecut sâmbătă, 18 iunie, în comuna olteană Vâlcele. Un poliţist aflat în timpul liber l-a lovit pe pieton în timpul unei manevre de mers cu spatele.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, 18 iunie 2022, în comuna Vâlcele din judeţul Olt, însă evenimentul nu a fost iniţial comunicat de către reprezentnaţii IPJ Olt. Pietonul acroşat ar fi căzut pe carosabil, rănindu-se grav şi fiind transportat la spital. A ajuns mai întâi la spitalul din Slatina şi ulterior la spitalul din Craiova, unde a decedat în noapte de 18/19 iunie 2022. Şoferul de 31 ani, din Drăgăneşti-Olt, este poliţist în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi se afla în timpul liber.

„La data de 18 iunie a.c., în jurul orei 13:30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, pe Drumul Judeţean 653, în comuna Vâlcele, judeţul Olt. 

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Slatina.

Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din oraşul Drăgăneşti Olt, care, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, a acroşat un pieton aflat pe partea carosabilă, respectiv un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din comuna Vâlcele.

În urma evenimentului, pietonul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, ulterior fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Nr. 1 Craiova, unde în noaptea de 18/19 iunie a.c. a decedat“, au transmis, astăzi, reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii l-au testat pe pe şofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în schimb testarea pietonului nu a fost posibilă, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge la unitatea spitalicească, au mai transmis poliţiştii.

„Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (n. red. - iniţial s-a întocmit dosar pentru vătămare corporală din culpă), fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul“, au mai transmis reprezentanţii IPJ Olt.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Accident teribil în Olt: un biciclist care circula regulamentar a fost omorât de un şofer băut. Victima, blocată în parbrizul autoturismului

Accident mortal pe DN1, în Alba. Un şofer de 42 de ani a pierit nevinovat. Autorul, internat cu răni grave FOTO

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite