Accident teribil în Olt: un biciclist care circula regulamentar a fost omorât de un şofer băut. Victima, blocată în parbrizul autoturismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajele de prim-ajutor nu l-au mai putut salva pe bărbatul care circula cu bicicleta FOTO: martor
Echipajele de prim-ajutor nu l-au mai putut salva pe bărbatul care circula cu bicicleta FOTO: martor

Un grav accident rutier în urma căruia un bărbat în vârstă de 75 ani, care circula regulamentar cu bicicleta, a fost omorât de un şofer beat s-a petrecut, duminică, 19 iunie, după prânz, în judeţul Olt.

Teribilul accident s-a produs puţin după miezul zilei, pe drumul judeţean 546, în comuna Movileni, judeţul Olt. Un şofer care consumase serios băuturi alcoolice a intrat pe contrasens şi a lovit un biciclist care circula regulamentar. Victima a rămas încarcerată în parbrizul autoturismului.

„La data de 19 iunie a.c., în jurul orei 12:25, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, pe Drumul Judeţean 546B, în comuna Movileni, judeţul Olt. La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Potcoava. 

Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Slatina şi un biciclist, în vârstă de 75 de ani, din comuna Movileni. În urma evenimentului, biciclistul a decedat“, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuţ Vasiloaica. 

Deşi echipajele de prim ajutor ajunse la faţa locului, martorele unor imagini greu de privit, au depus eforturi să-l salveze pe bărbatul surprins de autoturismul scăpat de sub control, manevrele de resuscitare nu au dat rezultatul aşteptat.

„La sosirea echipajelor, a fost găsit un pacient (biciclist) blocat în parbrizul autoturismului, în stop cardio-respirator. Bărbatul a fost extras de echipajele SMURD şi preluat de echipajele medicale, fiind începute manevrele de resuscitare. Pacientul nu a răspuns manevrelor şi a fost declarat decedat de medicul SAJ“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Conducătorul autoturismului, în schimb, a scăpat fără „urme vizibile de traumă“, acesta refuzând  transportul la spital. Poliţiştii l-au testat pe şofer cu alcooltestul, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, procurorul sub supravegherea căruia se desfăşoară cercetările în acest caz a dispus reţinerea şoferului.

„În continuarea cercetărilor, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de bărbatul, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Slatina, respectiv şoferul autoturismului. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, urmând ca mâine, 20 iunie 2022, sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, cu propuneri legale“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şoferiţa care a ucis patru muncitori la Iaşi a fost arestată. Poliţiştii au găsit-o relaxându-se la o terasă UPDATE

Imaginile care prevesteau tragedia cu patru morţi de la Iaşi. Şoferiţa de 39 de ani, filmată zburând pe străzile din municipiu VIDEO

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite