Oltul, sub cod galben de ploi şi vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Slatina: urmează ploi şi vânt puternic   (FOTO: Mugurel Manea)
Imagine din Slatina: urmează ploi şi vânt puternic   (FOTO: Mugurel Manea)

Toamna şi-a intrat definitiv în drepturi de joi – 10 septembrie, după cel mai călduros început de septembrie din ultimii zeci de ani. Judeţul Olt a fost plasat, de joi şi până vineri după-amiază, sub incidenţa unui cod galben de ploi şi vânt puternic. Meteorologii avertizează că vântul va prezenta o intensificare deosebită în perioada vizată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Matei Basarab” al judeţului Olt a primit, în cursul zilei de joi, o atenţionare meteorologică de Cod Galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului. Avertizarea meteo este valabilă în perioada 10 septembrie, ora 16.00 - 11 septembrie, ora 16.00.

”În intervalul menţionat, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în Oltenia, Banat, ceamai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum şi în zona montană aferentă. Vor fi mai ales averse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25-30 litri/mp şi, izolat, 50 litri/mp. În sudul şi sud-vestul teritoriului, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-55 km/h, iar în sudul  Banatului şi pe crestele montane se vor depăşi temporar 70km/h”, informează A.N.M.

Atenţionarea meteo a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, precum şi instituţiilor care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite