Oameni morți și case distruse în Olt, din cauza sistemelor de încălzire. Încă un bărbat a pierit, altul este grav rănit

0
Publicat:

Un bărbat de 58 ani a decedat într-un incendiu produs duminică, 3 decembrie 2023, în județul Olt. Evenimentul nefericit vine după ce, sâmbătă, un bărbat și o femeie au murit, tot în Olt, în urma unei explozii din cauza acumulării de gaze.

Incendiul s-a produs în localitatea Stoicănești din Olt, o casă fiind cuprinsă de flăcări.

„Echipaje din cadrul Stației Stoenești și Detașamentului Caracal, cu trei autospeciale de stingere și două echipaje SMURD, au intervenit în comuna Stoicănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

În sprijinul militarilor au acționat și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Din datele transmise de persoana care a anunțat evenimentul la Numărul Unic 112, în locuință se aflau două persoane în momentul izbucnirii incendiului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu. 

Casa a fost distrusă în urma incendiului FOTo: captura video/martor
Casa a fost distrusă în urma incendiului FOTo: captura video/martor

Casa ardea generalizat în momentul sosirii echipajelor, concomitent cu misiunea de stingere fiind constituite echipe de căutare-salvare a celor două victime.

Pompierii au reușit să extragă din casă un bărbat în vârstă de 81 ani. Bărbatul era conștient, cu arsuri în zona feței și membrelor superioare. Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Slatina.

Din păcate, proprietarul casei, în vârstă de 58 de ani, a fost identificat în interior, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Misiunea pompierilor, pentru stingerea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat aproximativ două ore și jumătate”, a mai precizat reprezentantul ISU.

Casa cu o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați a ars în totalitate. Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului - coșul de fum deteriorat sau neizolat față de materialele combustibile.

Două persoane decedate cu o zi în urmă, în urma unei explozii

Sâmbătă, 2 decembrie 2023, două persoane - un bărbat de 72 ani și o femeie de 62 ani - au murit în urma unei explozii a centralei de gaze abia montate, care a determinat prăbușirea casei în care locuiau.

Acumularea de gaze ar fi determinat explozia (în locuință fusese montată, cu puțin timp în urmă, o centrală termică alimentată cu gaz de la o butelie de aragaz), care nu a fost urmată de incediu, în schimb casa s-a prăbușit cu totul, iar bărbatul și femeia au fost surprinși sub dărâmături.

Femeia a fost scoasă de către pompieri fără viață, în timp ce bărbatul, care a suferit multiple traumatisme, a fost transportat la spitalul din Slatina, unde a decedat la câteva ore. 

SlatinaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite