Mașină lovită de trenul Slatina - Craiova, în Olt. Șoferul a forțat trecerea peste calea ferată

0
Publicat:

Un șofer în vârstă de 68 ani a scăpat cu viață, autoturismul pe care îl conducea fiind surprins de tren, la o trecere la nivel cu calea ferată, în județul Olt.

Șoferul autoturismului nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului FOTO: martor
Șoferul autoturismului nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului FOTO: martor

Accidentul s-a produs joi-dimineață, 12 ianuarie 2023, în localitatea Enoșești - Piatra-Olt, din județul Olt. Un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 68 ani, din Caracal, a fost surprins de tren la trecerea la nivel cu calea ferată.

Din primele date, șoferul ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului electric instalat la trecerea la nivel cu calea ferată, autoturismul fiind împins de trenul care circula pe direcția Slatina - Craiova zeci de metri pe șine. Șoferul a scăpat teafăr, însă autoturismul a suferit avarii serioase. Circulația rutieră pe Drumul Național 64, în zona trecerii la nivel cu calea ferată, a fost întreruptă pentru o scurtă perioadă de timp.

Șoferul a rămas fără permis

Șoferul circula dinspre Slatina către Caracal și era singur în mașină. Echipajele de prim-ajutor ajunse la fața locului au constatat că nu există victime în urma accidentului, nefiind necesară intervenția. Șoferul autoturismului și mecanicul locomotivei au fost testați cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că niciunul nu a consumat băuturi alcoolice. 

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, în timp ce se deplasa pe Drumul Național 64, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Enoșești, deși semnalele de culoare roșie ale semaforului electric erau în funcțiune, și a intrat în coliziune cu un tren ce se deplasa pe direcția Slatina către Craiova.

În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

(...) Pentru abaterea săvârșită, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite