Maşini prinse pe calea ferată, între barierele coborâte. CFR: Şoferii trebuie să aştepte semnalele luminoase şi sonore VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Reprezentanţii CFR consideră că este un „caz clasic” de nerespectare a legislaţiei rutiere. Maşinile s-au angajat în trecerea pasajului după ce barierele s-au ridicat. Imediat, acestea au coborât din nou.

Imaginile au fost surprinse sâmbătă, 7 august, în localitatea Petricani, Ilfov. La trecerea cu calea ferată mai multe maşini sunt oprite în ambele sensuri.

După ce un tren trece, barierele se ridică, iar mai multe maşini, din ambele direcţii, traversează pasajul. La fel fac şi mai mulţi pietoni. În doar câteva secunde, barierele se lasă din nou, iar câteva autoturisme sunt prinse pe linia ferată. 

Şoferii au ridicat singuri barierele pentru a putea trece, astfel evită un accident.

Ioan Pintea, directorul CFR SA, a declarat pentru Digi 24 că este un „caz clasic” de nerespectare a legislaţiei rutiere.

„Barierele se ridică odată cu eliberarea secţiunii de tren. Dar să luăm în considerare mai multe aspecte: se ridică imediat, dar sunt în proces de ridicare. Şoferii trebuie să aştepte şi semnalele luminoase şi sonore, lucru care nu s-a întâmplat. Barierele s-au lăsat din nou pentru că urma să vină un alt tren. Şoferii trebuie să se angajeze în pasaj abia după ce barierele sunt verticale şi semnalele roşii se sting şi se aprind cele albe. Barierele funcţionează după reguli clare. Nu apucasera să se ridice în poziţie verticală”, spune Ioan Pintea.

Poliţia a anunţat că investighează acest incident.

Sursa VIDEO: Adrian Bărbulescu

Citeşte şi: 

Coliziune frontală, pe E85, soldată cu rănirea a doi tineri

Ciolacu, după apariţia imaginilor cu Clotilde Armand: „Preşedintele să intervină pentru că este un pericol la democraţia României. Să facă şedinţă CSAT”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite