Mâine începe ”Olimpiada Liceelor” la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă – 9 mai, debutează la Slatina cea de-a zecea ediţie a manifestării educativ-sportive “Olimpiada Liceelor”. Organizată de municipalitate, manifestarea reprezintă o competiţie la care participă numai elevii de liceu din localitate. Ea constă în diverse probe sportive, teoretice, talent şi abilităţi practice. La finalul lunii mai, când se va termina concursul, vor fi anunţaţi câştigătorii, iar liceele participante vor fi premiate în bani.

Prima probă a concursului din acest an reprezintă o noutate şi ne referim la proba de înot, care se va desfăşura la sediul Bazinului de înot din curtea Loctrans SA, inaugurat vara trecută. Tot sâmbătă va avea loc şi proba de atletism la stadionul municipal. Marţi – 12 mai, va avea loc proba de biologie-geografie găzduită de Colegiul  Naţional ”Ion Minulescu”, iar vineri - proba de matematică-informatică (la Colegiul Tehnic ”Alexe Marin”). Din data de 18 mai va începe programul meciurilor turneului de fotbal inter-licee, care se vor desfăşura pe terenurile sintetice de la liceele ”Ion Minulescu” şi LPS, dar şi cele de tenis găzduite de sala de sport a Şcolii Gimnaziale ”Eugen Ionescu”.

Autorităţile locale au alocat pentru ediţia din acest an a competiţiei un buget de 198.000 lei (1,9 miliarde lei vechi, n.r.), de peste două ori mai puţin decât anul trecut când suma alocată pentru premii şi organizarea manifestării s-a ridicat la 420.000 lei.

La sfârşitul competiţiei, în urma centralizării punctajelor obţinute în urma probelor de concurs de către fiecare liceu din Slatina, se va realiza un clasament final ce prevede următoarele premii: locul 1 – dotări la alegere în valoare de 35.000 lei, locul 2 – 20.000 lei, locul 3 – 15.000 lei, iar liceul de pe locul 4 va primi 10.000 de lei. Celelalte licee care nu se vor regăsi în primele patru se vor allege şi ele cu dotări la alegere în sumă de 3.000 lei/liceu. De asemenea, şi în acest an se va acorda un premiu celei mai performante galerii de liceu, ai cărei membri îşi vor împărţi suma de 1.500 de lei.

Vă mai recomandăm:

 “Olimpiada Liceelor” bate la uşă. Cuantumul premiilor a rămas neschimbat, deşi bugetul a scăzut

FOTO+VIDEO  Liceul „Ion Minulescu” din Slatina a câştigat „Olimpiada Liceelor” a treia oară consecuti (2014) 

FOTO  "Olimpiada Liceelor 2013" Slatina şi-a desemnat câştigătorii

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite