“Olimpiada Liceelor 2015 Slatina” bate la uşă. Cuantumul premiilor a rămas neschimbat, deşi bugetul a scăzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la "Olimpiada Liceelor" de anul trecut  (FOTO: Mugurel Manea)
Imagini de la "Olimpiada Liceelor" de anul trecut  (FOTO: Mugurel Manea)

Cea de-a zecea ediţie a manifestării educativ-sportive de la Slatina numite “Olimpiada Liceelor” se apropie cu paşi repezi. Organizată de municipalitate, manifestarea reprezintă o competiţie dedicată doar elevilor de liceu din oraş şi care constă în diverse probe sportive, teoretice, talent şi abilităţi practice. La finalul lunii mai, când se va termina concursul, vor fi anunţaţi câştigătorii, iar liceele participante vor fi premiate în bani.

Startul competiţiei va debuta în ziua de sâmbătă – 9 mai, şi se va încheia în ultima zi a lunii menţionate. Spre deosebire de anii anteriori, autorităţile locale au pus la bătaie de data aceasta un buget de 198.000 lei (1,9 miliarde lei vechi, n.r.), de peste două ori mai puţin decât anul trecut când suma alocată pentru premii şi organizarea manifestării s-a ridicat la 420.000 lei.

Evenimentul educativ-sportiv constă în diverse probe sportive, teoretice, talent şi abilităţi practice, şi reprezintă o competiţie la care participă numai elevii liceelor din municipiu. La finalul lunii mai, atunci când se va termina concursul, vor fi anunţaţi câştigătorii, iar liceele, simpli participante sau câştigători, vor fi recomensaţi cu premii în bani.

“Olimpiada Liceelor” cuprinde, în acest an, mai puţine secţiuni de concurs decât anul trecut, respectiv doar cinci faţă de cele şase în 2014: artistică, sport, discipline de învăţământ, abilităţi practice şi voluntariat. A fost scoasă proba inventată anul trecut – “Europarlamentarul de Slatina”.

Secţiunea “Abilităţi practice” va consta, ca de obicei, în efectuarea de lucrări de întreţinere şi reparaţii efectuate în cadrul liceului, lucrări ce păstrează valoarea de anul trecut - 9.000 lei, lucrările urmând să fie stabilite de juriul competiţiei şi de conducerea liceului. Secţiunea “Voluntariat” va urmări implicarea elevilor în orice fel de acţiune umanitară: ecologizare, protecţia mediului etc., fără ca participanţii să fie limitaţi doar la asemenea idei. Probele de concurs la secţiune displine de învăţământ vor fi: matematică şi informatică, limba română şi istorie, geografie şi biologie, limbi străine (franceză şi engleză), fizică şi chimie.

La sfârşitul competiţiei, în urma centralizării punctajelor obţinute în urma probelor de concurs de către fiecare liceu din Slatina, se va realiza un clasament final ce prevede următoarele premii: locul 1 – dotări la alegere în valoare de 35.000 lei, locul 2 – 20.000 lei, locul 3 – 15.000 lei, iar liceul de pe locul 4 va primi 10.000 de lei. Celelalte licee care nu se vor regăsi în primele patru se vor allege şi ele cu dotări la alegere în sumă de 3.000 lei/liceu. De asemenea, şi în acest an se va acorda un premiu celei mai performante galerii de liceu, ai cărei membri îşi vor împărţi suma de 1.500 de lei.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

FOTO+VIDEO  Liceul „Ion Minulescu” din Slatina a câştigat „Olimpiada Liceelor” a treia oară consecuti (2014) 

FOTO  "Olimpiada Liceelor 2013" Slatina şi-a desemnat câştigătorii

Liceul “Ion Minulescu” Slatina a fost ales câştigător al Olimpiadei Liceelor 2012. VEZI AICI clasamentul final al manifestării !

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite