FOTO VIDEO  Liceul „Ion Minulescu” a câştigat la Slatina "Olimpiada Liceelor 2014"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii de la Colegiul Naţional "Ion Minulescu", în culmea fericirii după ce au ieşit din nou pe primul loc  (FOTO: Mugurel Manea)
Liceenii de la Colegiul Naţional "Ion Minulescu", în culmea fericirii după ce au ieşit din nou pe primul loc  (FOTO: Mugurel Manea)

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina şi-a adjudecat, pentru a treia oară consecutiv, primul loc în cadrul manifestării locale „Olimpiada Liceelor”. Vestea a fost anunţată sâmbătă seară, cu prilejul ultimei etape a evenimentului menţionat organizat de Primăria Slatina pe esplanada din centrul urbei, în prezenţa a circa o mie de persoane, majoritatea elevi ai celor nouă licee din oraş participante la competiţie.

Primul loc al ediţiei a noua a “Olimpiadei Liceelor 2014 - Slatina” a fost şi de această dată câştigat de către elevii de la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” - pentru a treia oară la rând, fapt ce va permite din nou conducerii unităţii ca să deruleze orice investiţii va dori în cadrul liceului, în limita premiului adjudecat în valoare de 35.000 lei. Mai exact, conducerea liceului va putea să efectueze dotări şi lucrări în incinta liceului care să se încadreze în cuantumul sumei menţionate, urmând ca primăria să deconteze efectiv cheltuielile.

Pe celelalte trei locuri s-au clasat aceleaşi licee ca şi la ediţia de anul trecut, respectiv pe locul secund s-a aflat Colegiul Naţional Vocaţional “Nicolae Titulescu”, ce şi-a adjudecat, în acest mod, premiul de 20.000 lei. Pe locul III s-a poziţionat, în urma punctajului de la finalul probelor competiţiei, Colegiul Naţional “Radu Greceanu”, care a intrat în posesia unui premiu cifrat la 15.000 lei. Pe ultimul loc al topului competiţiei inter-licee din Slatina, respectiv locul IV, se află Liceul cu Program Sportiv, ce va primi 10.000 lei. Premiile au fost anunţate şi înmânate de către edilul Minel Prina.

Dar nici elevii celorlalte licee care nu s-au regăsit între primele patru nu vor avea motive prea mari de nemulţumire deoarece vor primi “premii de consolare”, respectiv conducerile acestor unităţi de învăţământ vor avea la dispoziţie suma de 3.000 de lei oferită de organizatori, adică Primăria Slatina, pentru a efectua orice dotări sau lucrări consideră că le sunt necesare, în valoare individuală de 3.000 lei/unitate.

De asemenea, componenţii celei mai fair-play galerii de liceu, respectiv cea a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, îşi vor împărţi, în zilele următoare, premiul de 1.500 lei, dar anul viitor vor porni în competiţie cu un handicap de 10 puncte după ce, sâmbătă, luaţi de val, au încălcat regulamentul concursului şi au aprins o torţă pe esplanadă. Proba de „Miss”, de exemplu, a fost adjudecată de eleva Eliana Guţan de la Liceul Economic „Petre S. Aurelian”, iar proba „Europarlamentarul de Slatina” a revenit Colegiului Naţional „Radu Greceanu” prin Maria Dicu. Seara a fost încheiată de un concert susţinut de Alex Velea. Întreaga festivitate de premiere a durat aproape patru ore, înainte de anunţarea câştigătorilor derulându-se şi ultimele probe ale competiţiei: probele de Miss şi Mister, dans, interpretare artistică ş.a. Numărul celor prezenţi pe esplanadă sâmbătă seară a ajuns, aproape de punctul culminant - anunţarea premianţilor - la apoape o mie de persoane, după ce, iniţial, cifra acestora era de doar câteva sute.

Evenimentul educativ-sportiv “Olimpiada Liceelor” a constat în participarea elevilor de la toate cele nouă licee din Slatina la diverse probe sportive, teoretice, talent şi abilităţi practice. Ediţia din acest an a competiţiei a cuprins şase secţiuni: artistică, sport, diverse discipline de învăţământ, abilităţi practice, voluntariat şi “Europarlamentarul de Slatina”. Primăria şi Consilul Local au pus la bătaie un buget de 4,2 miliarde lei vechi.

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

FOTO  "Olimpiada Liceelor 2013" Slatina şi-a desemnat câştigătorii

FOTO  Liceul “Ion Minulescu” Slatina a fost ales câştigător al Olimpiadei Liceelor. VEZI AICI clasamentul final al manifestării!

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite