Fostul primar de Scorniceşti, Constantin Nedelea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Nedelea  (FOTO: Mugurel Manea)
Constantin Nedelea  (FOTO: Mugurel Manea)

Constantin Nedelea, fost primar liberal al oraşului Scorniceşti între anii 2004-2012, trecut ulterior la PSD şi PPDD, a fost trimis în judecată vineri – 8 mai, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare. Din luna octombrie a anului trecut el se află sub control judiciar în acelaşi dosar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au finalizat cercetările şi au dispus, vineri – 8 mai, trimiterea în judecată a fostului primar al oraşului Scorniceşti, Constantin Nedelea, cercetat  pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare. Mai exact, Nedelea este acuzat pentru infracţiunile de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal ( 238 de acte materiale) şi art. 5 Cod Penal, şi delapidare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 295 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (5 acte materiale)  şi art. 5 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 Cod penal.

Anterior, respectiv în luna octombrie a anului 2014, el a fost pus sub control judiciar în acest dosar. Procurorii slătineni au solicitat acum menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat şi menţinerea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului până la concurenţa valorii probabile a pagubei în sumă de 211.215,11 lei.

Procurorii au reţinut în sarcina fostului primar al oraşului Scorniceşti următoarea stare de fapt: ”În perioada ianuarie-mai 2012, inculpatul Nedelea Constantin, în calitate de  primar al oraşului Scorniceşti, judeţul Olt, a achiziţionat pentru Primăria oraşului Scorniceşti şi a dispus în mod nejustificat consumarea de carburant (benzină şi motorină) în valoare de 29.909,48 lei fără a întocmi documente de consum, folosind o parte din acest carburant în interes propriu, iar, în perioada 2009-2012, a angajat pe perioadă determinată un număr de 9 salariaţi cu încălcarea prevederilor OUG nr. 34/2009 în baza unor contracte individuale de muncă semnate numai de inculpat în calitate de angajator, fără viza persoanelor însărcinate din cadrul Biroului Resurse Umane”, se arată în rechizitoriul anchetatorilor.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Constantin Nedelea, fostul primar de Scorniceşti, pus sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi delapidare 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite