Imagini greu de privit. Un tânăr îşi loveşte în mod repetat calul de povară. Poliţiştii îl cercetează penal VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video
FOTO captură video

Un tânăr de 19 ani este cercetat de poliţiştii din judeţul Olt după ce şi-a bătut calul înhămat la o căruţă, imaginile respective fiind postate pe o reţea de socializare.

Pe o căldură toropitoare, judeţul Olt fiind sub avertizare Cod Galben de caniculă, un tânăr din judeţul Olt, din localitatea Brastavăţu, a fost surprins, sâmbătă, 6 august 2022, lovind în mod repetat un cal înhămat la căruţă. Tânărul este filmat dintr-o maşină oprită nu departe de locul scenei, iar pe video se aude cum bărbatul, furios, pare hotărât să nu se oprească prea curând. „Mai muşti, mai muşti, ai?! Te omor, te omor ca pe câine!“, se aude rostind, timp în care persoanele care filmează reacţionează, la rândul lor, înspăimântate de întreaga scenă.

La scurt timp a fost anunţată şi Poliţia, un echipaj deplasându-se la locul indicat.

„La data de 6 august a.c., în jurul orei 14:00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei cabaline, în comuna Brastavăţu, judeţul Olt. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Vişina. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că, un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Brastavăţu, ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei cabaline.

În cauză, au fost sesizaţi poliţiştii din cadrul Biroului  pentru Protecţia Animalelor care au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiurea animalelor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea de măsuri legale“, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt, Claudiu Şerban.

Sute de comentarii s-au adunat ca reacţie la imaginile postate pe reţeaua de socializare, oamenii declarându-se oripilaţi de cele văzute.

„Închisoare!! Să stea acolo până o înţelege că nici un animal nu merita o astfel de viaţă !!“, este unul dintre comentarii. „Încă au rămas înapoiaţi şi răi, ăştia nu se numesc oameni. Poliţia animalelor ce face, stă la birou?“, este un alt comentariu. Alte comentarii sunt şi mai dure. „Gunoiule, meriţi tu bâte în cap, arză-te-ar focu’!“, este un alt comentariu. „Mi se face rău să vad animale chinuite maltratate de monştri inculţi. Trebuie o lege care pe lânga amendă şì condamnare să le ia dreptul să ţină animale pe lângă casă. Nici găini chiar“, este o altă opinie.

Bărbatul cercetat riscă pentru fapta sa o amendă sau chiar pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Trei adolescenţi au chinuit doi câini şi au postat imaginile pe reţelele sociale. Poliţia a deschis dosar penal

Răsturnare de situaţie în cazul asiaticului acuzat că ucide şi mănâncă pisici. Explicaţia surprinzătoare dată de acesta

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite