FOTO  Slatina: Trotuarul ”bombardat” de pe strada Crişan intră în reabilitare

0
0

Primăria Slatina a dat ”undă verde” demarării, în zilele ce urmează, a operaţiunii de reabilitare a trotuarului de pe strada Crişan, partea cu bazarul SLATEX. Lucrarea este una extrem de aşteptată de către slătinenii care sunt angajaţi la firme de pe platforma industrială a municipiului. Proiectul ar trebui dus la îndeplinire până la finele acestui an.

Obţinerea autorizaţiilor de construcţie de către firma care a câştigat licitaţia pentru această lucrare a întârziat demararea lucrărilor, dar totul urmează a prinde avânt în zilele următoare. După zeci de ani de aşteptare în care au tot sperat în zadar la o schimbare în privinţa trotuarului de pe strada Crişan, respectiv partea cu bazarul SLATEX – segmentul cuprins între benzinăria PECO 1 şi sensul giratoriu de pe strada Cireaşov, slătinenii care lucrează în zonă mai au acum doar câteva zile de aşteptat până ce totul se va schimba în acest perimetru.

Trotuarul cu pricina nu a mai avut parte de o reabilitare încă de la apariţia cartierului, deşi zona este intens traversată zilnic de muncitorii care lucrează la una dintre numeroasele firme de pe platforma industrial a urbei. În afară de faptul că trotuarul este plin de gropi şi pietriş, pietonii care circulă în zonă îşi fac cu greu loc printre autoturismele ai căror proprietari nu au nicio jenă în a parca direct pe trotuar, blocând calea de acces celor care se deplasează pe jos. De asemenea, spaţiul verde dintre trotuar şi strada Crişan a dispărut demult tot din cauza autoturismelor parcate în acest perimetru, fără nici cel mai mic respect faţă de natură.

Anul trecut a fost refăcut trotuarul de pe partea opusă celei care va fi reabilitată în perioada următoare. Proiectul de modernizare a trotuarului menţionat va costa 231.000 de lei, lucrarea constând în schimbarea bordurilor şi asfaltarea trotuarului.

”Firma care şi-a adjudecat licitaţia de reabilitare a segmentului de trotuar de pe partea cu bazarul SLATEX-Millenium 2000 va demara lucrările în zonă în zilele ce urmează. Teoretic, ar avea şase luni la dispoziţie, dar ne aşteptăm să termine lucrarea anul acesta pentru că nu este o lucrare mare şi nici complicată”, a afirmat Claudiu Dascălu, şeful Direcţiei de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina.

image

Locuitorii Slatinei care străbat zona s-au arătat mulţumiţi de faptul că, după zeci de ani, municipalitatea şi-a adus aminte de segmentul de trotuar menţionat.

”Se apucă cam târziu de lucrarea asta, am auzit că trebuie să înceapă ploile şi nu văd cum ar lucra cineva în aşa condiţii. Sper să prindă o vreme frumoasă şi să termine anul ăsta de modernizat şi trotuarul acesta pentru că era şi păcat de el, arată vai de el, îţi rupi picioarele dacă nu eşti atent unde calci”, a spus Marian Tudor, lăcătuş-mecanic la o firmă de pe strada Cireaşov.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

FOTO  Trotuarele ”industriale” ale Slatinei, reabilitate după zeci de ani de uitare

FOTO+VIDEO  Strada Piteşti din Slatina, asfaltată după ani întregi de aşteptare

FOTO Coşmarul de pe strada Cireaşov din Slatina: iazuri în loc de trotuare

FOTOGALERIE  La Slatina, trotuare doar cu numele

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri