FOTO  Trotuarele ”industriale” ale Slatinei, reabilitate după zeci de ani de uitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
trotuar crisan slatina

Municipalitatea slătineană va continua în acest an reabilitarea trotuarelor din partea industrială a oraşului, după zeci de ani de aşteptare în care locuitorii ce străbat zilnic zona au aşteptat în zadar ca acest lucru să devină realitate. De data aceasta ste vorba despre trotuarul distrus de pe strada Crişan şi până la intersecţia cu strada Cireaşov. Totul va fi realizat anul acesta.

Mai exact, este vorba despre secţiunea de trotuar ce porneşte de la benzinăria Petrom nr. 1 de vizavi de Terasa Allgrup de pe strada Crişan şi până la intersecţia cu strada de centură Cireaşov, vizavi de cartierul Eugen Ionescu. Trotuarul din zona menţionată nu a beneficiat de lucrări de reabilitare din momentul în care a fost amenajat prima dată în anii ’70, deşi zona este intens circulată de mii de slătineni zilnic care merg la muncă la una din firmele de pe platforma industrială a oraşului din această parte a oraşului.

Din acest motiv, cel mai corect spus ar fi că trotuarul în cauză este ca şi inexistent: cimentul a dispărut demult, fiind înlocuit cu ce a mai rămas – pietriş sau chiar pământ. Adevăratul calvar al trecătorilor este însă atunci când plouă deoarece aceştia sunt nevoiţi să meargă direct pe marginea străzii din cauza apei ce acoperă toată suprafaţa aşa-zisului trotuar din acest perimetru.

Anul trecut a fost refăcut trotuarul de pe partea opusă celei care va fi reabilitată în acest an. Consilierii locali au aprobat în acest sens, zilele trecute, un proiect de hotărâre în acest sens prin care se prevede alocarea sumei de 231.000 lei pentru lucrarea menţionată. Proiectul stipulează schimbarea bordurilor şi asfaltarea acestora.

”Vorbim despre un segment de trotuar foarte lung care necesită lucrări ample de reabilitare. Anul trecut ne-am ocupat de trotuarul de pe partea opusă, iar, acum, ne vom axa pe cealaltă parte. Dacă ar fi fost după noi am fi renovat acest trotuar integral de mult timp, dar a trebuit să ţinem cont de bugetul avut la dispoziţie şi de celelalte priorităţi urbane din oraş. După ce vom termina lucrarea pe acest segment lung de trotuar, unde se vor schimba bordurile şi se va asfalta, putem spune că nu vor mai fi trebui efectuate alte lucrări similare aici timp de ani buni de aici înainte”, a afirmat primarul interimar, Mihaela Stana.

Slătinenii care străbat zona cu pricina s-au arătat plăcut surprinşi că, în sfârşit, trotuarul pe care îl parcurg zilnic pentru a merge la serviciu va redeveni ceea ce a fost iniţial: un drum destinat pietonilor şi nu o potecă de pământ.

”Să fiu sincer, eu, unul, îmi luasem gândul că vor mai repara acest trotuar. Eu lucrez la o firmă de aici din zonă de dinainte de 1989 şi vă spun că este un calvar să mergi pe aici, mai ales atunci când plouă. Este un coşmar pe care cei de la primărie nu pot să şi-l  închipuie că ei merg numai cu maşina, dar vă spun că, dacă ar fi străbătut şi ei pe jos zona asta mai devreme ar fi tratat cu mai multă seriozitate problema”, a spus Marian D., lăcătuş în Slatina.

De menţionat că tot până la finele acestui an urmează a fi refăcut şi trotuarul aflat vizavi de sediile fabricilor CORD şi PIRELLI până la poarta uzinei TMK ARTROM inclusiv.

Vă mai recomandăm:

FOTO  Cartier degradat din Slatina, modernizat pe bucăţi

FOTO  Modernizarea cartierului Rozelor din Slatina s-a încheiat. VEZI cum arăta zona înainte şi cum se prezintă acum!

FOTO  Locuitorii unei uliţe din Slatina se pregătesc să intre în secolul XXI

FOTO+VIDEO  Trotuarele jalnice de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Slatina, modernizate după zeci de ani

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite