FOTO  Secţia pediatrică de recuperare neuromotorie a Spitalului Judeţean Slatina, ajutată de Clubul Rotary cu aparatură medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii ce frecventează secţia de recuperare neuromotorie pentru copii din cadrul Spitalului Judeţean Slatina au la dispoziţie, mai nou, aparatură medicală nouă primită cadou de la filiala autohtonă a Clubului Rotary. Conducerea filialei locale a clubului a organizat, joi – 3 septembrie, o conferinţă de presă, prilej de a face cunoscut gestul lor şi de a-i îndemna şi pe alţii să le urmeze exemplul.

Membrii Clubului Rotary Slatina au reuşit să facă rost de banii necesari achiziţionării aparaturii medicale pentru secţia de recuperare neuromotorie copii de la Spitalul Judeţean Slatina în urma Balului anual al organizaţiei, ce are loc în lunile aprilie-mai. Anul acesta, Clubul a împlinit 16 ani, iar întreaga sumă adunată în urma manifestării amintite din luna mai a fost îndreptată către scopul anterior amintit. Reprezentanţi ai organizaţiei au ţinut să facă public, joi – 3 septembrie, finalizarea proiectului din acest an ce a urmărit dotarea cu aparatură medicală pentru secţia de recuperare neuromotorie copii din cadrul Spitalului Judeţean Slatina.

”Proiectul pe care ni l-am propus anul acesta a fost unul ambiţios şi plin de omenie, am zice noi: cumpărarea de aparate medicale modene necesare pentru recuperarea copiiilor cu afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic ce ajung la secţia Recuperare Neuromotorie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Slatina, aceasta fiind secţia de profil din zona Olteniei. În aceată secţie se internează şi se recuperează aproape 70-80 de copii cu vârste între 2 luni şi 18 ani din întreg judeţul, dar şi din judeţele limitrofe, ceea ce face ca să se ajungă la circa 1.000 de copiii trataţi într-un singur an”, a afirmat Radu Ioniţă, preşedintele Clubului Rotary Slatina.

Membrii organizaţiei menţionate au precizat că intenţionează să repete gestul şi în anii ce urmează.

”Întreaga sumă necesară achiziţionării aparaturii medicale s-a ridicat la aproape 30.000 de lei, bani adunaţi în urma Balului anual al Clubului din acest an. În urma unor discuţii cu conducerea Spitalului Judeţean Slatina am aflat care ar fi priorităţile secţiei de Recuperare Neuromotorie pentru Copii şi, în funcţie de banii pe care i-am avut la dispoziţie, am cumpărat aparatura medicală necesară. Proiectul din acest an a fost unul de suflet şi ne-am mobilizat cu toţii, bani fiind strânşi atât de la participanţii la Balul anual al Clubului Rotary Slatina, dar şi de la diverse firme din localitate. Intenţionăm să continuăm aceste acţiuni şi în anii ce urmează deoarece Spitalul Judeţean din Slatina are nevoie de orice ajutor financiar”, a afirmat Simona Capisizu (foto), care este, totodată, şi şefa filialei Olt a Crucii Roşii.

image

Managerul spitalului slătinean, dr. Andrei Iordache, prezent la conferinţa de presă, a mulţumit membrilor organizaţiei pentru gestul lor, iar şefa secţiei Recuperare Neuromotorie Pediatrică, dr. Elena Conea, a insistat asupra rolului aparatelor medicale primite ca donaţie: ”Secţia noastră a primit, în urma acestui gest umanitar, 2 ”verticalizatoare” (standing-uri) - unul pentru copii şi unul pentru adulţi, un aparat de electro-terapie, o bicicletă ergonomică pentru recuperarea problemelor locomotorii ale copiiilor. Ce pot să spun în plus decât că majoritatea aparaturii noastre medicale din prezent este veche de peste 20 de ani şi noi tot încercăm să o schimbăm, dar este greu. De aceea este inutil să mai spun că am primit noile aparate cu mare bucurie deoarece ne este extrem de necesară şi ne va ajuta să avem o eficienţă mai bună în recuperarea pacienţilor noştri copii, tot mai numeroşi. De exemplu, nu ştiu dacă se ştie, dar afluxul de pacienţi-copii pe secţia noastră este mult mai mare decât putem face noi, fapt pentru care se lucrează doar pe bază de programare şi, până în martie 2016, avem tot programul plin”.

Mai puteţi pe acelaşi subiect:

VIDEO  Gardul de sârmă din ”Epoca de Aur” de la Spitalul Judeţean Slatina a fost pus la pământ

FOTO+VIDEO  Noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, inaugurată în Ajunul Crăciunului

Marile scandaluri care au pătat imaginea sistemului medical de la Olt. Neglijenţă, lipsă de profesionalism, nepăsare – cauze ale scandalurilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite