VIDEO  Gardul de sârmă din ”Epoca de Aur” de la Spitalul Judeţean Slatina a fost pus la pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu muncitori lucrând la demolarea gardului vechi al Spitalului Judeţean Slatina  (FOTO: M. Manea)
Imagine cu muncitori lucrând la demolarea gardului vechi al Spitalului Judeţean Slatina  (FOTO: M. Manea)

Aşteptată de ani de zile de către locuitorii Slatinei, decizia de demolare a gardului vechi din sârmă şi prevăzut cu ţepi din fier din faţa corpului principal al Spitalului Judeţean din localitate a fost pusă în practică joi – 30 iulie. După desfiinţarea acestuia va urma reamenajarea zonei, operaţiunea urmând să se termine în doar câteva săptămâni.

O echipă de muncitori şi-a făcut apariţia pe lângă gardul menţionat încă de la primele ore ale dimineţii, înarmaţi cu ciocane grele, un flex şi un utilaj greu. Rând pe rând, fiecare dintre bucăţile gardului din sârmă au fost puse la pământ, puse ordonat una peste alta, apoi s-a trecut la demolarea cu barosul a stâlpilor din ciment. În locul gardului menţionat, care era chiar cel original al spitalului din momentul inaugurării unităţii sanitare la începutul anilor ’70, va apărea, în câteva săptămâni, un perimetru deschis tip piaţetă, spaţiul verde din curtea interioară a spitalului va fi reamenajat, iar în peisaj vor apărea câteva alei şi bănci pentru pacienţi, vizitatori, aparţinători şi trecători.

”Demolarea gardului din faţa sediului principal al Spitalului Judeţean (lucrare estimată la 190.000 lei, n.r.) este doar o fază din ceea ce se va întâmpla în continuare aici, respectiv vor fi reabilitate şi modernizate două secţii ale unităţii sanitare. Astfel, zona din faţa sediului central se va reorganiza în sensul că va fi desfiinţat gardul vechi, va fi amenajată o nouă intrare pentru pacienţi, aparţinători ai acestora şi angajaţii spitalului astfel încât zona din faţa Unităţii Primiri Urgenţe să nu mai fie aglomerată pentru ambulanţe. În perioada următoare acestei etape, adică în 3-4 săptămâni, vom demara lucrările de reabilitare şi modernizare a Biroului Internări secţia Obstetrică-Ginecologie din Blocul Materno-Infantil”, a afirmat dr. Andrei Iordache, manager Spitalul Judeţean din Slatina,

Până la finele acestui an vor fi terminate lucrările de reabilitare-modernizare la alte două secţii din Blocul Materno-Infantil, este vorba despre Pediatrie şi Neo-Natologie, şi, de asemenea, se speră că se vor termina demersurile legate de licitaţia pentru reabilitarea totală întregului bloc central al spitalului: de la schimbare instalaţii până la doyare cu mobilier şiu aparatură medicală. Reabilitarea corpului central al Spitalului Judeţean Slatina este planificată a fi terminată până la finele anului viitor.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

VIDEO  Începe demolarea gardului comunist de la Spitalul Judeţean din Slatina

FOTO+VIDEO  Noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, inaugurată în Ajunul Crăciunului

FOTO VIDEO   Spitalul Judeţean Slatina îşi schimbă “look”-ul: au început lucrările de extindere a secţiei Urgenţe

FOTO VIDEO  Revoltător! Copil născut cu multiple malformaţii la Spitalul Judeţean Slatina. Familia acuză, medicii se scuză

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite