Fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, confirmat ministru al Finanţelor în Guvernul “Ponta 4”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slătineanul Darius Vâlcov (37 ani), primar al municipiului Slatina între 2004- 2012, a fost confirmat în funcţia de ministru al portofoliului Finanţelor de membrii comisiilor parlamentare. Senator de Olt din partea PSD, Vâlcov rămâne în continuare alături de premierul Victor Ponta alături de care lucrează din august a.c., când a ocupat funcţia de ministru delegat al Bugetului.

Noii miniştri din Guvernul “Ponta 4” sunt aşteptaţi să apară în faţa plenului reunit al Parlamentului în jurul orelor 18.00, unde premierul Victor Ponta va cere celor aproximativ 500 de parlamentari votul de susţinere pentru noua remaniere. Până la orele serii a existat o singură situaţie incertă - în cazul Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Adrian Anghel, care a primit mai multe voturi contra, drept pentru care în locul său a fost nominalizat Angel Tîlvăr, deputat PSD.

Slătineanul Darius Vâlcov a trecut nu fără emoţii de întrebările colegilor din comisiile parlamentare în faţa cărora s-a prezentat. Până la urmă, prestaţia sa i-a convins pe majoritatea membrilor care l-au “anchetat”, acesta obţinând 18 voturi “pentru” şi 10 “contra”. În mod normal, pentru a fi confirmat el trebuia să obţină favorabil jumătate plus unu din voturi, respectiv 13. Nominalizarea lui Vâlcov pentru Ministerul Finanţelor a surprins pe mulţi deoarece acesta a lucrat cu premierul Ponta doar din luna august a.c., când a fost uns ministru delegat pentru Buget. Se pare însă că prestaţia sa a fost pe placul şefului său politico-administrativ, astfel că l-a vrut alături şi în noua formulă guvernamentală. În plus, decisivă a fost şi contribuţia fostului primar de Slatina în negocierile ţării noastre cu FMI şi Comisia Europeană de săptămâna trecută privind bugetul pe anul viitor.

Darius Vâlcov a fost primar al municipiului Slatina din iunie 2004 şi până la finele lui martie 2012 când, preşedinte al PDL Olt fiind (membru PD din anul 2000, n.r.), a demisionat din acest partid şi din funcţia de primar pentru ca, după nici o săptămână – pe 2 aprilie acelaşi an, el să trecă la PSD, din partea căruia a candidat iarăşi la Primăria Slatina. A câştigat lejer un nou mandat de edil al urbei - în iunie 2012 -, dar, iarăşi, după numai câteva luni, respectiv în decembrie 2012, el a demisionat din nou, de data aceasta ca urmare a faptului că tocmai obţinuse un mandat de senator.

Lista completă a Cabinetului “Ponta 4”:
- Liviu Dragnea (Dezvoltare Regională)
- Gabriel Oprea (Interne)
- Daniel Constantin (Agricultură)
- Rovana Plumb (Muncă)
- Nicolae Bănicioiu (Sănătate)
- Mihai Tudose (Economie)
- Darius Vâlcov (Finanţe şi Buget)
- Robert Cazanciuc (Justiţie)
- Eugen Teodorovici (Fonduri europene)
- Ioan Rus (Transporturi)
- Ionuţ Vulpescu (Cultură)
- Bogdan Aurescu (Externe)
- Mircea Duşa (Apărare)
- Gabriela Szabo (Sport şi Tineret)
- Sorin Grindeanu (Comunicaţii)
- Angel Tîlvăr (Diaspora)
- Eugen Nicolicea (Relaţia cu Parlamentul)
- Sorin Cîmpeanu (Educaţie)
- Andrei Gerea (Energie şi IMM)
- Graţiela Gavrilescu (Mediu)

Ulterior, dacă vor obţine votul de susţinere al colegilor din Parlament, noii miniştri va trebui să depună jurământul la Palatul Cotroceni.
 

Vă mai recomandăm, pe aceeaşi temă:

Darius Vâlcov, fost primar de Slatina, ministru al Finanţelor în Guvernul “Ponta IV”

VIDEO  Senatorul Darius Vâlcov cere conducerii ALRO Slatina să nu deschidă robinetul şomajului

Darius Vâlcov şi-a prezentat „cartea roşie” a activităţii de senator

Este oficial: primarul Slatinei, Darius Vâlcov, lasă Primăria pentru un fotoliu de senator

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite