Alex Belgianu, afacerist în Corabia, şi fosta soţie, acuzaţi de spălare de bani. Au fost audiaţi de poliţiştii români, la cererea belgienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Despre Alex Belgianu se ştia că ar fi plecat din România FOTO: pagina de Facebook Alex Belgianu
Despre Alex Belgianu se ştia că ar fi plecat din România FOTO: pagina de Facebook Alex Belgianu

Un om de afaceri belgian, celebru în Corabia, a fost audiat de poliţiştii olteni, fiind acuzat de autorităţile belgiene de deturnare de fonduri şi spălare de bani.

Poliţiştiii din cadrul IPJ Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au descins, marţi, 16 mai 2017, la 9 adrese din Corabia, pentru percheziţii în baza unei comisii rogatorii internaţionale, emisă de autorităţile din Belgia. În urma percheziţiilor „au fost ridicate mai multe documente financiar-contabile şi a fost aplicat sechestru asupra a 18 imobile, ce aparţin unei societăţi comerciale cu sediul în oraşul Corabia, şi a două persoane, din Belgia“, informează IPJ Olt.

„În fapt, cele două persoane sunt bănuite că, în perioada 2006-2017, prin intermediul a două societăţi, cu sediul în Belgia, ar fi retras în mod ilegal mai multe sume de bani şi ar fi făcut transferuri de bani către România, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 euro.

Cercetările se efectuează într-un dosarul aflat în instrumentarea autorităţilor judiciare din  Belgia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deturnare de fonduri şi spălare a banilor“ , a mai menţionat IPJ Olt în comunicat.

Vizaţi de acţiunea poliţiştilor sunt cunoscutul Alex Benonit, cetăţean Belgian, cunoscut drept Alex Belgianu, şi fosta sa soţie, care are dublă cetăţenie.  Cei doi au fost audiaţi, iar pe 18 imobile aparţinând firmei lor din Corabia s-a pus sechestru. Corăbienii ştiau, însă, că belgianul care a investit în oraşul de la malul Dunării în mai multe obiective de agrement, confruntat cu probleme financiare, ar fi părăsit România cu aproximativ doi ani în urmă.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite