Afaceristul Dorin Marinescu „Piticu“ a scăpat de arestul preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Marinescu, zis „Piticu“, afaceristul buzoian trimis în judecată pentru 25 de infracţiuni, a scăpat din arestul Poliţiei din Prahova. Decizia aparţine judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au admis contestaţia inculpatului şi l-au pus în libertate, deşi magistraţi de la Curtea de Apel Ploieşti au menţinut măsura arestului preventiv.

Dorin Marinescu a fost trimis în judecată, împreună cu alţi 11 inculpaţi, pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, împiedicarea sub orice formă a organelor competente, de control financiar, de a intra în condiţiile prevăzute de lege, în sedii, incinte ori pe terenuri, în scopul efectuării verificărilor financiare, fiscale şi vamale, evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, inducerea în eroare a organelor judiciare şi dare de mită.  

"Admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat Marinescu Dorin împotriva încheierii din data de 01 mai 2017 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Ploieşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie. Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând: Constată încetată de drept măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Marinescu Dorin prin încheierea nr. 3 CC din 09 noiembrie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie în dosarul nr. 828/42/2016. Dispune punerea, de îndată, în libertate a inculpatului Marinescu Dorin de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 2/UPF din 09 noiembrie 2016 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Ploieşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie în dosarul nr. 828/42/2016, dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză", se precizează în încheierea pe scurt de la ÎCCJ.

Dosarul în care afaceristul Dorin Marinescu a fost trimis în judecată de DIICOT Buzău pentru 25 de fapte este, poate, cea mai complexă cauză instrumentată de procurorii anti-mafia, fără să uităm celebrul dosar al fraudelor informatice de la Direcţia Economică a Primăriei Buzău, devoalate pe finalul de mandat al fostului primar al Buzăului Constantin Boşcodeală. 

De această dată, alături de controversatul om de afaceri din Buzău, au fost deferiţi justiţiei un fost judecător, patru poliţişti şi un expert tehnic - contabil autorizat din cadrul Tribunalului Buzău. În total 12 persoane acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, inducerea în eroare a organelor judiciare şi dare de mită.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite