UPDATE Zăpada şi viscolul au întrerupt circulaţia pe mai multe drumuri. Un copac a blocat accesul spre Păltiniş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre Păltiniş - Sibiu blocat de un copac căzut pe carosabil Foto Info trafic Sibiu - credit Ioana Mihaella
Drumul spre Păltiniş - Sibiu blocat de un copac căzut pe carosabil Foto Info trafic Sibiu - credit Ioana Mihaella

Vremea nevaforabilă a determinat întreruperea traficului pe mai multe şosele din judeţul Sibiu, miercuri, 17 martie, printre ele aflându-se şi drumul care duce în staţiunea montană Păltiniş.

Update, ora 20:46 Reprezentanţii Poliţiei Sibiu au anunţat că, la mai bine de o oră de la anunţarea evenimentului, carosabilul a fost degajat. „La această oră se circulă normal, în condiţii de iarnă”, a precizat Elena Werner din cadrul IPJ Sibiu.

- ŞTIREA INIŢIALĂ -

Este vorba despre DJ 106A, Sibiu - Păltiniş, care a fost blocat total miercuri seara, din cauza unui copac căzut pe carosabil. Incidentul a fost raportat între Curmătura Stezii şi Călugărul în zona intersecţiei cu DJ 106J spre Gura Râului.

Poliţia Sibiu a anunţat că în zonă acţionează personalul din cadrul Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Răşinari pentru degajare.

Cei care locuiesc în zonă susţin că se poate urca şi coborî pe Gura Râului

În urmă cu o săptămână, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decidea limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din staţiunile montane, la cel mult 70% din capacitatea maximă. Păltiniş se afla şi el pe lista localităţilor cu restricţii, după ce s-a înregistrat o creştere accentuată a cazurilor de infectări cu SARS - CoV-2. 

În acest moment în judeţul Sibiu, rata incidenţei a ajuns la 2,47 de cazuri la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu şi în alte şapte localităţi a trecut de 3 la mie.

Situaţia petrecută pe drumul care duce spre Păltiniş nu a fost singulară, miercuri. Mai mulţi copaci au căzut şi pe DJ 141, între Mediaş şi Bârghiş. „Din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, pe DJ 141 Mediaş – Bârghiş copacii încărcaţi cu zăpadă au căzut pe carosabil. Echipele sunt în teren şi acţionează cu patru utilaje pentru degajarea carosabilului... cu lamă şi material antiderapant”, au menţionat într-un comunicat reprezentanţii Serviciului de Drumuri şi Poduri Sibiu.

Au mai existat şi alte sectoare de drum acoperite de zăpadă: între Cristian – Sălişte – Jina, Sibiu – Cisnădie – Păltiniş, Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamţului, Cîrţa – Arpaşu – Bruiu, Chripăr – Agnita – Bruiu, Dumbrăveni – Mediaş, Şeica Mare – Vecerd şi Loamneş – Păuca.

Incidentele au fost cauzate de căderile de zăpadă şi vântul puternic, Sibiul fiind printre judeţele aflate sub atenţionare de Cod Portocaliu.

Vă mai recomandăm şi:

Imagini incredibile în trafic. Plimbare pe plafonul unei maşini, în Sibiu: „Uite, un nebun!” VIDEO

Ce măsuri a luat Poliţia împotriva şoferului surprins într-o manevră criminală în Mărginimea Sibiului VIDEO

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite