Trei reţete simple de creme rapide şi delicioase pentru umplut torturi
0Dacă aveţi musafiri neanunţaţi şi vreţi să îi surprindeţi cu un desert dulce, un blat pandişpan umplut cu o cremă preparată rapid poate fi varianta potrivită.
Câteva reţete de creme rapide pentru umplut torturi găsim în volumul „Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Cremă de cacao cu ciocolată
Aveţi nevoie de 200 de grame de unt, 200 de grame de şerbet de cacao sau ciocolată, frişcă bătută sau albuş de ou.
Mod de preparare: La untul frecat spumă se adaugă încet şerbetul, amestecând continuu. Dacă şerbetul este prea tare se pune pe aragaz, se adaugă o lingură de apă călduţă şi se subţiază. Trebuie însă avut grijă ca şerbetul să nu fie cald la amestec cu untul pentru că altfel, din cauza diferenţei de temperatură, crema se taie. La final, se adaugă 150 de grame de frişcă bătută sau albuş de ou bătut pe bain marie.
Cremă de nuci
Aveţi nevoie de: 200 de grame de unt, 200 de grame de şerbet alb, 10 grame de nuci măcinate foarte fin, o lingură de rom.
Mod de preparare: Untul se freacă spumă, se adaugă şerbetul alb, nucile şi romul. Se amestecă bine, apoi se lasă puţin la frigider.
Cremă de căpşuni sau fragi crude
Aveţi nevoie de: 200 de grame de unt, 200 de grame de şerbet alb, 50 de grame de căpşuni sau fragi trecute prin sită, o lingură de zeamă de lămâie.
Mod de preparare: La untul frecat spumă se adaugă încet şerbetul, amestecând continuu. Dacă şerbetul este prea tare se pune pe aragaz, se adaugă o lingură de apă călduţă şi se subţiază. Trebuie însă avut grijă ca şerbetul să nu fie cald la amestec cu untul pentru că altfel, din cauza diferenţei de temperatură, crema se taie. La final, se adaugă pulpa de fructe şi zeama de lămâie.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.