Tort de biscuiţi cu cafea - o reţetă simplu de preparat în doar 20 de minute
0
Dacă aveţi musafiri şi vreţi să îi surprindeţi cu un desert delicios făcut în casă, o variantă la îndemână este tortul de biscuiţi cu cafea, pentru prepararea căruia aveţi nevoie de mai puţin de jumătate de oră.
O reţetă delicioasă şi uşor de preparat pentru tort de biscuiţi cu cafea găsim în volumul Lucreţiei Oprean intitulat ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Pentru blat aveţi nevoie de: 500 de grame de biscuiţi, 2 pahare de cafea neagră îndulcită cu 100 de grame de zahăr pudră.
Pentru cremă aveţi nevoie de: 300 de grame de unt, 200 de grame de zahăr pudră, un păhărel de rom, o jumătate de pahar de esenţă dee cafea.
Mod de preparare
Biscuiţii puşi pe tavă se stropesc cu cafeaua îndulcită cu zahăr. Între timp, zahărul pudră se dizolvă în esenţa de cafea şi rom, apoi se adaugă încet la untul frecat spumă.
Pe un platou sau pe o farfurie de sticlă dreptunghiulară se pune un rând de biscuiţi (format rândul din câte două bucăţi), altul de cremă şi se continuă în acest fel până când se termină cu cremă. Este nevoie să stea o zi la frigider iar a doua zi se garniseşte cu friscă bătută. Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.