Tentative de omor în urma unei șicanări în trafic. Doi bărbați călcați cu mașina, în Sibiu UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav incident în trafic s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 19 / 20 noiembrie, cu câteva minute înainte de miezul nopții, pe o stradă din municipiul Sibiu.

Șicanare în trafic degenerată în tentative de omor în Sibiu Foto Arhiva Adevărul
Șicanare în trafic degenerată în tentative de omor în Sibiu Foto Arhiva Adevărul

UPDATE, ORA 17.20 Cuplul agresor din Sibiu care a încercat să ucidă doi bărbați, dând cu mașina peste ei, după o șicanare în trafic, a fost reținut pentru 24 de ore. Luni, 21 noiembrie, până la expirarea mandatului de reținere, cei doi, soți, vor fi prezentați unui judecător de drepturi și libertăți cu propunerea, cel mai probabil, de arest preventiv, pentru tentativă de omor și tentativă de omor calificat.

„În cursul acestei zile, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului în vârstă de 43 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor calificat, precum și a femeii în vârstă de 40 de ani, cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor. Cele două persoane au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sibiu. Cercetările în acest caz continuă”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Știrea inițială

Agresiunile au fost comise într-o intersecție unde cei implicați în incident și-au oprit mașinile pentru a se lua la harță în urma unei șicănări în trafic, iar agresorii sunt un cuplu din Sibiu.

Soțul unei șoferițe s-a dat jos din mașină și l-a luat la bătaie pe șoferul celeilalte mașini. A fost momentul în care un pasager din mașina șoferului agresat a intervenit pentru a aplana conflictul.

Când au văzut că agresorii vor să plece de la fața locului, cei doi - victima și pasagerul său - s-au poziționat în fața mașinii acestora.

Numai că șoferița care se afla la volan a decis să dea cu autoturismul peste celălalt șofer. Apoi a făcut rocadă la volan cu soțul care l-a rândul său l-a lovit cu mașina în plin pe pasager, pe care l-a târât pe capotă pe o distanță de 10 metri. În final, cuplul s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de omor și tentativă de omor calificat. 

Poliția descrie dinamica incidentului devenit faptă penală

„La data de 19 noiembrie, în jurul orei 23:55, în municipiul Sibiu, în timp ce conduceau două autoturisme pe strada Constituției, între doi conducători auto, o femeie în vârstă de 40 de ani, din județul Sibiu, respectiv un bărbat în vârstă de 23 de ani, din județul Olt, s-ar fi produs o șicanare”, au transmis reprezentanții Poliției Județene (IPJ) Sibiu.

Sursa citată a explicat și cum a escaladat situația: „După ce au oprit la semaforul din intersecția cu strada 9 Mai, pasagerul din mașina condusă de femeie, un sibian în vârstă de 43 de ani, și șoferul celuilalt autoturism au coborât din mașini, după care primul l-ar fi lovit cu pumnul pe celălalt în zona capului”.

Este momentul în care lucrurile s-au precipitat și au luat o nouă turnură și mai violentă când o a patra persoană a încercat să liniștească spiritele.

Pasagerul din mașina condusă de către bărbat, sibian în vârstă de 35 de ani, a coborât și el din mașină pentru a aplana starea conflictuală, poziționându-se împreună cu prietenul său în fața celuilalt autoturism la volanul căruia se afla femeia. În acest moment, femeia ar fi accelerat conducând spre cei doi bărbați, lovindu-l pe șofer în zona membrelor inferioare și acroșându-l ușor pe pasager”, a mai explicat Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

După accident, mașina a oprit și femeia a schimbat locul cu soțul ei, care s-a urcat la volan. Autoturismul a țâșnit spre pasagerul din cealaltă mașină, pe care l-a lovit în plin, purtându-l pe capotă câțiva zeci de metri. Mașina a virat apoi brusc, iar victima a căzut pe caldarâm, în timp ce autoturismul și-a continuat deplasarea. 

„Cele patru persoane au fost identificate la spital. Conducătorul auto și pasagerul din mașina sa au primit îngrijiri medicale fără a necesita internarea”, a mai menționat reprezentanta Poliției Județene Sibiu.

Ancheta a fost demarată de polițiști de la Investigații Criminale și polițiști criminaliști din cadrul IPJ Sibiu, fiind coordonată de un procuror criminalist.

„În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a conturat suspiciunea rezonabilă privind comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, respectiv tentativă la omor”, a mai menționat reprezentanta Poliției.

În acest moment, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite