Polițist momit cu șpagă, la Sibiu. Miza era un dosar penal pentru conducere fără permis VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sibian care a fost prins circulând fără permis de conducere a vrut să scape de dosar oferind mită unui polițist care instrumenta cazul A fost prins în flagrant în timp ce îi oferea acestuia bani.

Cu 1.000 de euro a vrut să scape basma curată un sibian din comuna Cârța, pentru că s-a urcat la volan fără să dețină permis de conducere. Potrivit procurilor sibieni, acesta nu era la prima abatere, fiind în stare de recidivă.

Iar polițistul care i-a promis că-l rezolvă și-a anunțat, între timp, colegii de la Anticorupție, care au organizat un flagrant. Iar mituitorul a fost prins în fapt (VEZI VIDEO).

În final, a fost arestat preventiv.

Voia să scape de un dosar, dar s-a mai ales cu încă unul

„La data de 10 august 2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în vârstă de 29 de ani, imediat după ce a remis suma de 1.000 de euro, cu titlu de mită, unui agent de poliție din cadrul IPJ Sibiu – Postul de Poliție Marpod”, au menționat reprezentanții DGA.

Sursa citată a menționat că mita era menită unui agent de poliție din Marpod Sibiu pentru: „a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească corespunzător îndatoririle de serviciu și să conducă cercetările, în dosarul penal în care inculpatul era cercetat pentru infracțiunea de conducere fără permis a unui autovehicul, într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârșirea acestei infracțiuni”.

După gratii pentru următoarele 30 de zile

Joi, 10 august 2023, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, care a instrumentat cazul, a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 ore, pentru dare de mită.

Vineri, 11 august 2023, procurorul a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată, cererea a fost aprobată: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și, în consecință, (...) dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.08.2023 până la data de 09.09.2023, inclusiv, a inculpatului G.G.I., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, (...)  în prezent reținut în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu”. Vinovatul are la dispoziție 48 de ore de la pronunțarea sentinței pentru a face contestație. 

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba Iulia”, au mai precizat reprezentanții Anticorupție.

Spălarea imaginii Poliției Rutiere Sibiu

Poliția Rutieră Sibiu are nevoie de astfel de acțiuni pentru a-și spăla rușinea din anii trecuți când 20 de polițiști care au fost prinși luând mită au ajuns în judecată pentru 191 de capete de acuzare. Este vorba despre celebrul caz „Spagă pentru echipa de fotbal a Poliției Sibiu”. Iar acesta, din păcate, nu este singurul caz de corupție din poliție, dar probabil este cel mai răsunător din ultimii ani.   

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite