Polițist local rănit grav în timp ce dirija traficul. Se afla într-o zonă cu risc de inundații, în Sibiu UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident rutier s-a produs marți seara, 13 februarie 2024, în Cisnădie (Sibiu), unde un polițist aflat în timpul serviciului a fost lovit de o mașină condusă de un cetățean german. 

Accident rutier în Cisnădie - polițist care dirija circulația rănit de un șofer neamț Foto IPJ Sibiu
Accident rutier în Cisnădie - polițist care dirija circulația rănit de un șofer neamț Foto IPJ Sibiu

UPDATE, ora 12,00 Polițistul rănit a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu cu numeroase traumatisme, inclusiv traumatism cranio-cerebral major, fracturi costale și craniene, fiind internat la Neurochirurgie și apoi operat de urgență. În acest moment, se află la Terapie Intensivă, intubat și în stare gravă potrivit reprezentanților Spitalului Județean Sibiu.  

Traficul în zona accidentului a fost restricționat total, după producerea incidentului, timp de mai bine de o oră și jumătate. Cu puțin timp înainte de miezul nopții, a fost reluat alternativ și semaforizat.

DJ 106C drumul pe care un polițist care dirija circulația a fost lovit în plin de un șofer german
DJ 106C Cisnădie Foto Drumuri și Poduri SA Sibiu

În timp ce polițiștii care s-au ocupat de cercetare la fața locului au constatat la șofer o ușoară alcoolemie și au aflat că acesta ar fi fost neatent în timpul mersului, localnicii acuză autoritățile pentru starea drumurilor. Aceștia au amintit faptul că jumătate din drumul respectiv a fost inundat pe tot parcursul zilei, în urma precipitațiilor căzute și a faptului că șanțurile au fost astupate, în urma îngropării unor țevi pentru utilități, atrăgând atenția asupra pericolului de acvaplanare de pe carosabil: „Tot timpul se întâmplă să fie apă pe drumul spre Sibiu atunci când plouă torențial. Apa iese din șanț, iar iarna îngheață... Au astupat canalul pe toată zona, șanțul dintre pista de biciclete și drumul județean nu mai există”.

DJ 106C drumul pe care un polițist care dirija circulația a fost lovit în plin de un șofer german
DJ 106 Cisnădie Foto Drumuri și Poduri SA Sibiu

Reprezentanții de la Drumuri și Poduri SA Sibiu s-au grăbit să se disculpe și au confirmat, printr-o postare pe rețelele de socializare, spusele localnicilor. Au explicat și cum stă situația din punctul lor de vedere: „Pe DJ 106 C Sibiu – Cisnădie (la intrarea în localitatea Cisnădie) din cauza precipitațiilor abundente și a lucrărilor desfășurate în zonă, pe o parte a carosabilului (o porțiune de aproximativ 200 m) s-au depus aluviuni. Circulația se desfășoară în continuare alternativ, semaforizat. Rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită pe acest sector de drum și să adapteze viteza la condițiile de drum”.

De altfel și șoferul german a declarat că și-a luat un pic ochii de pe șosea, pentru a căuta ceva ce-i căzuse. De altfel, în zonă erau mai multe echipaje de poliție, cu girofarurile pornite.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Din informațiile furnizate de către reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu reiese că victima lucra la Poliția Locală Cisnădie. Agentul dirija traficul într-o zonă cu probleme, când o mașină l-a lovit în plin. 

DJ 106C drumul pe care un polițist care dirija circulația a fost lovit în plin de un șofer german
DJ 106C Cisnădie Foto Drumuri și Poduri SA Sibiu

Polițistul de la Locală îi ajuta pe colegii de la Rutieră

„Polițiștii rutieri intervin la un accident produs pe DJ 106C, în zona Stației de Pompare Apă Cisnădie. Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Cisnădie spre Sibiu, un bărbat în vârstă de 55 de ani, cetățean străin, din cauze care urmează a se stabili, a pierdut controlul direcției de deplasare”a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Sursa citată a detaliat și cum a ajuns mașina condusă de șoferul neamț să-l rănească pe polițistul aflat în timpul serviciului: „Conducătorul auto a virat brusc stânga și a lovit un agent de poliție din cadrul Poliției Locale Cisnădie care dirija traficul într-o zonă cu risc de inundație pe carosabil, zonă care era totodată balizată și semnalizată corespunzător. Autoturismul s-a oprit în afara părții carosabile, pe partea stângă a sensului de mers”.

Reprezentanta Poliției Județene Sibiu a explicat și de ce dirija circulația un polițist de la Locală și nu unul de la Rutieră, dar și care este starea acestuia: Echipajul de poliție locală acorda sprijin, pentru dirijarea traficului, polițiștilor rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie. Victima, în vârstă de 37 de ani, a fost transportată la spital în stare gravă. Momentan, traficul este blocat total”.

Nu este exclus ca respectivul șofer neamț să fi văzut în ultima clipă zona balizată și ca să o evite a virat brusc, moment în care a lovit polițistul care dirija traficul. Cercetările vor scoate însă la iveală cauza și împrejurările în care s-a produs accidentul rutier. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite