Tavanul unei săli de clasă de la o școală din Sibiu s-a prăbușit peste elevi. Care este starea copiilor UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a produs miercuri, 7 februarie 2024, la o școală sătească din județul Sibiu. Mai mulți copii se aflau în clasă când s-a prăbușit tavanul. Victimele au fost transportate la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.  

Școala Gimnazială Alămor din Loamneș Sibiu Foto Google Maps
Școala Gimnazială Alămor din Loamneș Sibiu Foto Google Maps

UPDATE, ora 15,10: Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu au anunțat că, în acest caz, la nivelul Poliției Ocna Sibiului de care aparține Loamneș, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv distrugere din culpă. Urmează să fie propusă o soluție legală prin unitatea de parchet competentă, în speță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Aceeași sursă a mai precizat că incidentul a ajuns în atenția autorităților în urma unui apel la 112, dat în jurul orei 12,00, prin care s-a sesizat că plafonul din rigips al unei clase din Școala Gimnazială cu Clasele I - VIII Alămor ar fi căzut peste mai mulți elevi.

„La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști și echipaje medicale, constatându-se că cele sesizate se confirmă. Incidentul s-ar fi produs imediat după terminarea pauzei. În sala de clasă învățau 12 elevi, de clasele a V-a și a VIII-a, clase comasate. Se efectuează cercetări pentru stabilirea numărului exact de persoane aflate în clasă în momentul producerii evenimentului”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Sibiu, Elena Welter, despre incidentul petrecut la școala din Sibiu.

Evenimentul survine după o altă tragedie produsă la finele anului trecut în Odorheiu Secuiesc unde doi elevi au murit în urma prăbușirii zidului internatului Liceului „Tamasi Aron”.   

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu intervine de urgentă la Școala Gimnazială Alămor, din localitatea Loamneș, acolo unde s-a prăbușit tavanul unei săli de clasă. La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, două echipaje SMURD dintre care una cu medic și mașina medicului de urgentă”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Sursa citată a mai menționat și că în momentul prăbușirii în sala de clasă se aflau patru elevi: „Aceștia au fost răniți ușor. Echipajele medicale i-au evaluat. Elevii au vârste cuprinse între 11 și 15 ani. Este vorba despre două fete și doi băieți. Cu toții sunt conștienți și acuză dureri la membrele superioare și dureri cervicale. Vor fi transportați la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite