Ce riscă șoferii care merg pe contrasens. La Sibiu, un conducător auto a fost filmat sute de metri VIDEO

0
Publicat:

Încă un șofer a fost surprins în trafic, mergând pe o autostradă din România, pe contrasens. Polițiștii din Sibiu, unde s-a petrecut năzdrăvănia au reacționat și au explicat ce riscă participanții la trafic în astfel de situații.

Imaginile cu șoferul care circulă pe autostrada A1 Sibiu, sute de metri pe contrasens, au fost surprinse de un alt participant la trafic, care mergea pe sensul corect. Porțiunea de autostradă este cunoscută drept Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva.

Filmarea a fost apoi postată pe rețelele de socializare de publicația locală „Opinia de Sibiu”. În imagini se observă nu doar cum mașina rulează pe contrasens, ci și cum, la un moment dat, șoferul întoarce, când realizează că nu se află pe sensul corect de mers.   

Șofer surprins pe Autostrada A1 în Sibiu pe contrasens Sursa Opinia de Sibiu
Șofer surprins pe Autostrada A1 în Sibiu pe contrasens Sursa Opinia de Sibiu

Poliția îl caută pe șofer

Dată fiind apariția în spațiul public a unor materiale video în care se poate observa cum, în dimineața de 5 februarie 2024, șoferul unui autoturism circulă pe contrasens pe A1, în zona centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, vă informăm că polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări în vederea identificării conducătorului auto, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Totodată, polițiștii sibieni atrag atenția tuturor participanților la trafic care intenționează să conducă pe autostradă cu privire la necesitatea cunoașterii și respectării regulilor de circulație privind circulația pe autostrăzi, îndeosebi a semnificației indicatoarelor și marcajelor rutiere de intrare pe autostradă, pentru evitarea implicării în evenimente rutiere ce pot avea consecințe grave.

Șofer surprins pe Autostrada A1 în Sibiu pe contrasens Sursa Opinia de Sibiu
Șofer surprins pe Autostrada A1 în Sibiu pe contrasens Sursa Opinia de Sibiu

Șoferii riscă să rămână pietoni pentru patru luni și 3.300 lei amendă maximă

Ei atrag atenția și asupra consecințelor în astfel de situații, adică asupra a ceea ce riscă un șofer când este prins circulând pe contrasens: „Reamintim că, în conformitate cu prevederile art. 102, aliniatul 4, litera c) din O.U.G. nr. 195/2002R: efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație (cum este și cazul șoferului filmat în Sibiu - n.red.), a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.485 și 3.300 de lei, precum și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile”.

Șofer surprins pe Autostrada A1 în Sibiu pe contrasens cum întoarce mașina Sursa Opinia de Sibiu
Șofer surprins pe Autostrada A1 în Sibiu pe contrasens cum întoarce mașina Sursa Opinia de Sibiu

Dacă s-a produs și un accident din această cauză, suspendarea se prelungește

De asemenea, s-a precizat și faptul că: „Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pe un drum public aplicată pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (4) lit. c) se majorează de drept cu 30 de zile, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale. Atenție! Conducătorul auto al cărui drept de a conduce a fost suspendat pentru 120 sau 150 de zile (majorare) ca urmare a săvârșirii contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (4) lit. c) nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare!”. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite