Părintele Simion Săsăujan candidează din partea PNL la Consiliul Local Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simion Săsăujan, preot candidat la Consiliul Local Sibiu. FOTO: www.sibiu100.ro
Simion Săsăujan, preot candidat la Consiliul Local Sibiu. FOTO: www.sibiu100.ro

Simion Săsăujan, preot al parohia ”Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Valea Aurie, va candida pentru un loc în Consiliul Local Sibiu pe listele Partidului Naţional Liberal.

Informaţia a fost confirmată pentru Adevărul de către părintele Săsăujan, care a adăugat că a primit aprobare în acest sens de la mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza. ”Candidez pentru un post de consilier local din partea PNL. Eu am aprobare pentru treaba aceasta”, a spus părintele.

Simion Săsăujan are 75 de ani şi este preot de aproape 50 de ani. Timp de 14 ani, a fost consilier în cadrul Mitropoliei Ardealului. Este unul din cei mai apreciaţi preoţi din Sibiu, fiind cunoscut cu precădere pentru activitatea sa filantropică. Părintele este director executiv al Asociaţiei Filantropice ”Sfântul Nicolae” care oferă zilnic o masă caldă pentru câteva zeci de copii şi adulţi din familii sărace din cartierul Valea Aurie din Sibiu. Mâncarea este pregătită chiar de soţia părintelui, ajutată de două femei. Proiectele asociaţiei mai includ tabere pentru copii, activităţi recreative pentru persoanele vârstnice şi programe speciale de sărbători.

Un alt nume vehiculat pentru alegerile locale din acest an este cel al părintelui Ioan Coşa, în prezent consilier judeţean. Acesta a declarat pentru Adevărul că nu a hotărât încă  dacă va candida sau nu pentru un nou mandat, şi nici nu a depus până acum vreo solicitare de aprobare a candidaturii la Mitropolia Ardealului. ”E decizia Înaltului (IPS Laurenţiu Streza, n.r.), dacă Înaltul spune să candidez eu candidez”, a declarat preotul Coşa.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite