Paradă militară şi spectacol folcloric de 1 Decembrie, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parada alba iulia

Sibienii sunt aşteptaţi de Ziua Naţională la o paradă militară în centrul oraşului, pe bulevardul Corneliu Coposu, dar şi la un spectacol folcloric de excepţie la sala Transilvania.

Startul manifestărilor este dat de o şedinţă solemnă a Consiliului Judeţean Sibiu urmată, la ora 10:00, de o depunere de coroane la sediul fostului Consiliu Dirigent de pe strada Nicolae Bălcescu. La ora 11:00 pe bulevardul Nicolae Bîlcescu începe parada militară, iar între orele 12:00 şi 13:00 în parcarea de la Piaţa Teatrului va avea loc o expoziţie de tehnică militară. 

La ora 14:15, la sala Transilvania este programat un spectacol folcloric a cărui gazdă va fi vedeta TVR Iuliana Tudor. Spectacolul este susţinut de către Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului”, orchestra „Lăutarii” din Chişinău (dirijor Nicolae Botgros) şi solişti de renume ai folclorului românesc: Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Mariana Anghel, Nineta Popa Ionescu. Împreună cu tineri din ansamblul folcloric „Ceata Junilor” şi solişti îndrăgiţi (Alina Bîcă, Adrian Neamţu, Viorica Telcean, Daniel Rosalim, Marcel Părău, Alina Pinca, Izabela Tomiţa Popescu, Codruţa Rodean, Ion Drăgan, Dumitru Teleagă, Olguţa Berbec, Tudor Furdui Iancu, Angelica Flutur, Nicuşor Iordan, Ovidiu Homorodean, Paul Ananie, Andreea Haisan, Stana Stepanescu, Nicu Mîţă, Gabriel Dumitru, Daniel Pop, Alexandru Brădăţan, Şirin Narenji) organizatorii propun o călătorie muzical coregrafică prin cele mai reprezentative zone ale ţării, spre bucuria tuturor românilor din ţară şi din străinătate.

La ora 17:30 este programată retragerea cu torţe, iar la ora 18:30 la sala Thalia va avea loc un concert simfonic susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.  

Vă mai recomandăm: 

Pieptul de pui Iohannis face senzaţie la Sibiu. Şi preşedintele ales l-a testat: „Văd că lumea vrea să mă mănânce şi la propriu, nu doar la figurat“

Un restaurant din localitatea Cisnădioara, de lângă Sibiu, are inclus în meniu de aproximativ 10 ani un preparat „botezat” special după primarul de atunci al Sibiului, actualul preşedinte al României. Iohannis şi-a dat acordul pentru denumirea preparatului şi l-a şi gustat, iar acum, în cinstea sa, restaurantul pregăteşte două preparate noi: un turnedo Herr President şi un desert Santa Klaus.

Cei 12 care ştiu toate secretele neamţului Iohannis: „Dumnezeu mişcă inimile. Se simte omul oamenilor”

   

La Sibiu, apropiaţii noului preşedinte al României au sărbătorit discret, în schimb mii de tineri au ieşit să-i aplaude victoria în stradă. Şi foştii colegi şi profesori de la Cluj sunt astăzi fericiţi, după o campanie electorală cu un rezultat absolut surprinzător.

Cine este Klaus Iohannis, noul preşedinte al României

Noul preşedinte al României  a fost un elev şi un student cu rezultate foarte bune, un inspector şcolar extrem de exigent şi un primar ales cu majorităţi covârşitoare patru mandate la rând. Dincolo de viaţa publică, Iohannis este un pasionat al grădinăritului şi al "meşteritului" prin gospodărie şi un familist convins.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite