Distracţie de weekend. „Zilele Mocăniţei”, după sunetul chitarelor în ritm de Beatles VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului - Sibiu Foto Asociaţia Prietenii Mocăniţei
Mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului - Sibiu Foto Asociaţia Prietenii Mocăniţei

În acest weekend, 11-12 septembrie, la Sibiu se organizează „Zilele Mocăniţei”-  eveniment dedicat tuturor celor care îşi doresc să facă o plimbare cu un tren cu abur pentru a admira peisajele de pe Valea Hârtibaciului.

Ca la orice mijloc de septembrie, Asociaţia Prietenii Mocăniţei, cu sprijinul SC Calea Ferată Îngustă SA şi al Consiliului Judetean Sibiu, pune la dispoziţia celor interesaţi posibilitatea de a se plimba cu o locomotivă cu abur şi trei vagoane. 

Timp de două zile vor fi organizate plecări din două în două ore. Aventura începe în Gara Cornăţel, în interiorul căreia poate fi admirată şi o expoziţie de pictură cu peisaje "en Plain Air" de pe Valea Hârtibaciului, patronată de "Oraşul Artiştilor”

„Invitata de onoare din acest an (a Zilelor Mocăniţei - n.r.) este locomotiva cu abur Crişcior 5, la prima ei apariţie pe Valea Hârtibaciului. Trenul va mai fi compus din două vagoane închise şi un vagon deschis, de vară, la nevoie putând fi ataşat şi un vagon de biciclete, transportul acestora fiind gratuit, pentru a încuraja cicloturismul, în contextul Anilor Drumeţiei”, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Prietenii Mocăniţei pe pagina de Facebook.

Nu este singurul eveniment special găzduit în acest an de Mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului. La jumătatea lunii august, spre exemplu, trenul cu abur a fost scena „Serenadei de chitară Cornăţel - Hosman”, ocazie cu care a fost valorificat potenţialul patrimoniului din zona rurală Hosman - Cornăţel care a devenit pentru câteva ore cadrul unor cântări de grup la chitară, în stil folk - rock. Cântatul la chitară a fost savurat într-un nou mod, printr-o experienţă completă, bazată pe spiritul de drumeţie, pe cunoaşterea locurilor din împrejurimile Sibiului şi a oamenilor care le fac speciale, dar mai ales pe consolidarea comunităţii chitariştilor care aveau ca destinaţie finală „#HolzstockFestival”. Beatles în sunetul chitarelor şi pe ritmul roţilor de tren a reprezentat o amintire de neuitat. 

Curse din două în două ore, timp de două zile

Pentru evenimentul din weekendul 11 - 12 septembrie, sunt disponibile patru astfel de curse, la orele 9:00, 11:00, 13:30 şi 15:30, pe traseul traseul Cornăţel - Hosman şi retur, cu durata de aproximativ o oră şi jumătate, care include o pauză de un sfert de oră la Hosman pentru alimentarea locomotivei şi pentru manevrele de întoarcere a garniturii. 

Biletele se pot achiziţiona fie online la https://sibiuagnitarailway.com/.../bilet-zilele-mocanitei/, fie direct în gară, dar în acest caz există riscul să nu mai fie disponibile locuri în tren. În cazul achiziţionării online, trebuie specificată ziua şi ora la care doriţi să călătoriţi. 

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie, inclusiv în vagonul deschis. În fiecare vagon există dozator de gel dezinfectant, iar între curse vagoanele vor fi dezinfectate.

Copiii sub trei ani au gratuite, iar cei cu vârste până în 18 ani beneficiază de reducere. Preţul unui bilet pentru copii este de 15 lei, iar pentru adulţi de 25 de lei. 

Nu pot fi garantate locuri alăturate în tren, iar în cazul grupurilor este recomandată venirea din timp în staţia de plecare. 

Mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului - Sibiu Foto Asociaţia Prietenii Mocăniţei

Mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului - Sibiu Foto Asociaţia Prietenii Mocăniţei

În cazul în care nu puteţi ajunge până la Cornăţel cu un transport individual este bine de ştiut că în weekend nu există transport de la Sibiu, doar „la ocazie” sau Bla Bla Car. Pentru restul săptămânii, există curse efectuate de firma de transport Transmixt.

De asemenea, atragen atenţia iubitorilor de drumeţii cu mocăniţa că nu mai sunt valabile cursele de miercuri pe Valea Hârtibaciului. Ultimele din acest sezon au avut loc pe data de 8 septembrie. 

„Ne luăm adio de la cursele de miercuri ale mocăniţei din acest sezon! Pentru că se întunecă tot mai repede, iar întoarcerea la Hosman se face deja pe semi-întuneric, am decis să întrerupem cursele de miercuri seara cu mocăniţa, menţinând în continuare doar cele două curse de duminică, la orele cu care v-am obişnuit deja”, au mai menţionat gazdele pe pagina lor de socializare. 

Vă mai recomandăm şi:

Mocăniţa din Sibiu porneşte într-o nouă aventură pe Valea Hârtibaciului VIDEO

Călătorie uimitoare cu Mocăniţa spre centrul României FOTO VIDEO 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite