Urmărire ca-n filme: pasagerul unui fugar, accidentat în timpul cursei nebune. Maşină de poliţie, avariată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină de poliţie şi autoturismul unui fugar avariate în timpul unei urmăriri în SIbiu Foto Sibiul Independent

Întâmplarea s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, 9 septembrie, la intrare în Sibiu. O maşină urmărită de Poliţie a intrat în coliziune cu un stâlp şi un gard, înaintea unui baraj al forţelor de ordine.

Povestea a început în jurul orei 00:45 pe DJ 106 din Sibiu, în zona localităţii Hosman.

Un şofer a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al unui agent de circulaţie, la un control de rutină al poliţiştilor Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Agnita, pe drumurile publice. 

A urmat o cursă nebună pe aproximativ 30 de kilometri (distanţa dintre Hosman şi Sibiu), care s-a finalizat în momentul în care fugarul s-a oprit cu maşina între un stâlp de electricitate şi un gard de beton. 

Şoferul se speriase la vederea unui baraj al forţelor de ordine şi a pierdut, cel mai probabil, controlul asupra direcţiei de mers, ieşind în decor. 

O autospecială de Poliţie aflată în urmărire a fost şi ea avariată, după ce şoferul a virat brusc în urmărirea fugarului.

O persoană, aflată în maşina urmărită, a avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului. 

Nenumărate echipaje de poliţie, pompieri şi ambulanţe s-au deplasat la faţa locului, în urma incidentului. 

Sursă imagini - Sibiul Independent

Dosar penal pentru conducere fără permis şi vătămare corporală

Din informaţiile furnizate de către purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, Elena Welter, reiese că poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului ce venea dinspre Agnita, în momentul în care şoferul acestuia nu a oprit la control. Şi-au continuat deplasarea până la intrarea în municipiul Sibiu. Aici mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi blocaseră partea carosabilă.

Doar că la vederea blocajului forţelor de ordine, în încercarea de a găsi rapid o soluţie, în zona intersecţiei cu strada Podului, fugarul a ieşit în afara părţii carosabile, unde a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat stradal şi s-a oprit într-un gard din beton. 

Şoferul a scăpat, în urma impactului, fără leziuni, dar un pasager din maşina sa, un amic în vârstă de 48 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, pe care se angajase să-l ducă acasă, n-a avut acelaşi noroc. Acesta a suferit o contuzie toracică, în urma impactului cu stâlpul şi gardul, pentru care însă nu a fost nevoie de internare.

Unul dintre poliţiştii care conducea autospeciala aflată în urmărire, când a virat brusc la stânga, după maşina fugarului, a lovit o bordură, însă nici el şi nici colegii care-l însoţeau nu au suferit vătămări corporale.

Cu toate acestea, ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

În urma cercetărilor a reieşit că bărbatul care conducea maşina urmărită, un tânăr în vârstă de 23 de ani, domiciliat în localitatea Hosman, nu deţinea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În acest caz s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale pentru conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă, care continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Vă mai recomandăm şi:

Accident mortal pe DN 1: o şoferiţă a intrat într-un stâlp. La cât s-a blocat acul vitezometrului FOTO VIDEO

Înjunghiat într-o altercaţie între clanuri, un copil a rămas cu lama unui pumnal înfiptă în coloana vertebrală. Opt persoane reţinute

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite