Cum facem cea mai bună şaorma de casă. Reţeta lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saorma de casa este foarte usor de preparat FOTO Bogdan Roman
Saorma de casa este foarte usor de preparat FOTO Bogdan Roman

Blamată de nutriţionişti, dar atât de populară în rândul gurmanzilor, delicioasa şaorma este extrem de uşor de preparat şi acasă.

O reţetă delicioasă de şaorma de casă este oferită de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său. 

Aveţi nevoie de: 1 piept de pui, lipie (în absenţa lipiei, putem folosi o chiflă scobită de miez), 100 de grame de cartofi pai, 2 linguri de maioneză, o lingură de iaurt, un castravete murat (se poate inlocuii cu succes cu o gogonea murată), sare, piper, usturoi. Opţional: o lingură de varză tocată fin, ardei iute, ketchup, 2 ciuperci champignon. 

    

 Mod de preparare

”Curăţăm cartoful, îl tăiem pai şi îl prăjim în ulei încins. Separat facem puţină maioneză dintr-un gălbenuş. Avem nevoie de 2 linguri de maioneză pe care le vom amesteca cu o lingură de iaurt şi cu doi grăunţi de usturoi pisat.

Pe un grătar încins punem pieptul de pui pe care l-am spălat în prealabil cu apă rece. Ungem lipia cu un strat gros din sosul de maioneză cu iaurt şi usturoi după care adăugăm pieptul de pui prăjit şi tăiat în felii subţiri, cartofii prăjiţi, castravetele tăiat în feliuţe subţiri şi varză.  Înainte să ungeţi lipia, încălziţi-o puţin (pe grătarul pe care prăjiţi pieptul de pui) 

Opţional mai putem adăuga ciuperci călite, puţin sos peste, ceapa tăiată fin, ardei iute şi ketchup. Rulăm lipia cu toate ingredientele la mijloc şi o strângem cât de bine putem, fără a o rupe”, explică Bogdan Roman. 

Vă mai recomandăm: 

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite