Autostrada Sibiu-Piteşti. Când va începe asfaltarea pe Viaductul Tălmăcel VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaductul Tălmăcel de pe Autostrada A 1 Sibiu - Piteşti Foto Ioan Andrei Gica
Viaductul Tălmăcel de pe Autostrada A 1 Sibiu - Piteşti Foto Ioan Andrei Gica

Cele mai avansate lucrări pe Autostrada Sibiu-Piteşti sunt pe Lotul 1, Sibiu (Şelimbăr) - Boiţa, judeţul Sibiu. La cea mai spectaculoasă lucrare de pe această secţiune au mai rămas şase segmente de turnat.

Potrivit celor mai recente imagini cu Viaductul Tălmăcel, de pe TransCarpaţi - prima autostradă peste Carpaţi, publicate de Ioan Adrian Gica pe canalul său de You Tube, a mai rămas puţin timp până la finalizarea acestei lucrări - cea mai complexă - de pe primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu - Piteşti.

„S-a turnat segmentul şase la pila ax 30. Lucrările la acest viaduct au evoluat foarte bine de la ultima vizită. Au fost demontate ambele sisteme de cărucioare, iar la unul dintre ele este aproape de a fi finalizată montarea la pila ax 50, pe sensul Sibiu”, a precizat în descrierea filmării autorul acesteia. 

„De asemenea, se mişcă foarte bine lucrurile la schelele tip eşafodaj, dinspre culeea Boiţa, sens Sibiu, acolo unde, pe partea unde s-a turnat radierul grinzii, s-au demarat lucrările de cofrare şi armare a pereţilor grinzii. Se lucrează şi imediat după viaductul înspre Boiţa unde s-a început decopertarea suprafeţei ce trebuie adusă la nivelul căii de rulare stabilitate pe viaduct!”, a mai menţionat Adrian Gica.

Mai sunt şase segmente de turnat, iar dacă se păstrează cadenţa de un segment la şase zile, acestea vor fi finalizate în aproximativ o lună de zile, apreciază cunoscătorii. 

Acest lucru înseamnă că spre sfârşitul lunii martie se va trece la hidroizolarea căii rutiere, asfaltare, apoi la montarea elementelor de scurgere şi captare a apelor pluviale şi montarea elementelor de siguranţă rutieră şi a stâlpilor pentru iluminat. 

Au fost publicate, de asemenea, imagini cu lucrările la centrul de întreţinere şi coordonare de la Boiţa, Viaductul Tălmaciu, precum şi de la Pasajul DJ 105G Tălmaciu - Sadu unde s-au finalizat forajele la pilele restanţă şi au demarat cele necesare edificării culeii. 

„Au început să apară şi suprafeţe turnate cu beton pe calea de rulare. Din ce am observat, se fac pe porţiuni bine definite tocmai pentru a se realiza o cât mai bună echilibrare a căii de rulare. La Pasajul DJ 105G se lucrează susţinut la armarea predalelor. Am observat de asemenea că au început lucrările de taluzare prin îndepărtarea surplusului de pământ”, a mai menţionat Ioan Adrian Gica în descrierile de pe canalul său de You Tube.

Dată fiind seriozitatea cu care se lucrează pe şantierul austriecilor de la Porr, cei care au câştigat licitaţia pe acest lot, internauţii apreciază munca acestora drept o „lucrare de artă”, dar şi „un exemplu de profesionalism ce reprezintă normalitatea în Occident”.

Pentru proiectarea şi execuţia primului lot al autostrăzii peste munţi, contractul a fost semnat în aprilie 2019, iar lucrările au demarate un an mai târziu. Cei 13 kilometri de drum cuprind 27 de poduri şi pasaje şi două noduri rutiere. Viaductul Tălmăcel, cea mai complexă dintre lucrările de pe această secţiune, prevede opt deschideri şi are o înălţime de 30 de metri. 

Autostrada A1 Sibiu - Piteşti se va conecta cu DN 7 / Valea Oltului la Boiţa, printr-un sens giratoriu. 

Contractul pentru lotul 2, Boiţa – Cornetu, a fost semnat cu asocierea turcă Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS - firme care au în palmares şi Aeroportul Istanbul, printre cele mai mari din lume. 

Vă mai recomandăm şi:

Autostrada Sibiu-Piteşti: A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru „secţiunea 6”

Secretul vitezei lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti. Cum au fost făcute la temperaturi de sub zero grade VIDEO

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite