Om al străzii, răpit și tâlhărit pentru banii câștigați la păcănele. Spera să nu mai stea în ger

0
Publicat:

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiaza, 29 ianuarie, în municipiul Sibiu. Un bărbat care trăia pe stradă a rămas fără câștigul de la jocurile de noroc. Tâlharii l-au răpit cu un taximetru.

Un bărbat acuzat de răpire în Sibiu dus la audieri Foto Arhiva Adevărul
Un bărbat acuzat de răpire în Sibiu dus la audieri Foto Arhiva Adevărul

Din informațiile furnizate de către reprezentanții Poliției Județene Sibiu reiese că victima a fost urmărită de către agresorii săi, cel mai probabil chiar din sala de jocuri în care câștigase cu puțin timp în urmă, la păcănele, 2.500 de lei.

Fericit că o perioadă nu mai trebuie să-și facă griji în privința cazării, să stea în ger, pe străzi, acesta s-a dus la o pensiune din zona istorică a Sibiului – Orașul de Jos. Reprezentanții unității de cazare au refuzat însă să-l primească.

La ieșire din pensiune, omul străzii s-a trezit atacat de trei necunoscuți care au coborât dintr-un taximetru. Răpit în plină zi, în mașină, agresorii l-au bătut, i-au luat banii, băutura și telefonul și mai apoi l-au aruncat din mașină.

Tâlharii au fost găsiți și reținuți, iar acum riscă să fie arestați preventiv.

Urmărit de către răpitori din sala de jocuri

„La data de 29 ianuarie, în jurul orei 17:00, un bărbat a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 16:00, în timp ce se afla pe o stradă al cărei nume nu l-a putut preciza, în municipiul Sibiu, ar fi fost acostat de către trei bărbați necunoscuți, care l-ar fi agresat și i-ar fi sustras suma de 2.500 de lei, un telefon mobil și o sticlă cu băuturi alcoolice”, au menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Ulterior, victima avea să povestească polițiștilor că mașina cu care a fost răpit avea motorul pornit, semn că a fost urmărit. A fost abandonat pe o stradă tot din centrul municipiului Sibiu, la câțiva kilometri depărtare de locul în care a fost forțat să se urce în mașina necunoscuților. Când s-a dezmeticit a apucat să ceară telefonul unui trecător și să sune la 112.

Doar o mică parte din banii sustrași, descoperiți la răpitori

Anchetatorii au descoperit că spusele victimei – un bărbat de 40 de ani, din Mediaș - se confirmă: a fost luat cu forța de trei persoane necunoscute și obligat să urce într-o mașină, în care a fost agresat și lăsat fără bunurile pe care le avea asupra sa. 

„De îndată, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Sibiu au declanșat verificări în vederea identificării persoanelor implicate”, a mai precizat Luciana Lazăr, din cadrul Poliției Județene Sibiu.

Odată găsiți, autorii au fost reținuți în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sibiu. Este vorba despre doi tineri de 28 și respectiv 30 de ani, din județul Sibiu, și un tânăr de 28 de ani, din județul Mureș. De la aceștia nu s-au mai putut recupera decât 500 de lei și telefonul victimei.

Reținuți pentru 24 de ore, tâlharii urmează să fie prezentați unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă. Ancheta continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri