Bacalaureat 2022 Sibiu. Peste 2.600 de absolvenţi, în focurile examenelor

0
0
BAC 2022 la Sibiu Foto tribuna ro
BAC 2022 la Sibiu Foto tribuna ro

Luni, 6 iunie, a început prima sesiune de Bacalaureat 2022, iunie - iulie, la care s-au înscris peste 2600 de tineri din Sibiu, din cei peste 126.000 de absolvenţi de liceu la nivel de ţară.

În judeţul Sibiu s-au înscris în prima etapă de BAC 2.674 candidaţi, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. Tinerii vor susţine examenele în cele opt centre deschise la nivelul judeţului Sibiu. După numărul de candidaţi înscrişi, pe primele locuri ca centre de examen sunt: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu cu 395 candidaţi, Liceul Tehnologic „Independenţa” Sibiu cu 381 candidaţi, Colegiul Naţional „Octavian Goga” cu 373 candidaţi, iar pe ultimele: Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu şi Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaş, cu 289, respectiv 288 candidaţi.

În perioada 6 - 8 iunie se va susţine proba A - ce vizează evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; urmată de proba B, în zilele de 8 - 9 iunie pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (unde este cazul); proba D, în perioada 8 - 10 iunie pentru evaluarea competenţelor digitale; şi proba C, în perioada 14 - 16 iunie pentru evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La aceste examene, rezultatele obţinute nu se exprimă prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în funcţie de grilele naţionale sau europene.

Probele scrise vor începe în data de 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română, urmat în data de 21 iunie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 22 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 23 iunie vor susţine examen scris doar cei care dau proba la Limba si literatura maternă.

Examenul naţional de Bacalaureat este promovat dacă sunt susţinute toate probele, inclusiv cele de evaluare a competenţelor, iar la cele în scris nota minimă obţinută este 5, iar media - 6. Probele sunt monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi afişate în ziua de 27 iunie, iar rezultatele finale - pe 1 iulie. 

Vă mai recomandăm şi:

România prin ochii portughezilor: „Să descoperim ţinutul lui Dracula, peisaje irepetabile şi castele medievale“

Nămeţii de pe Transfăgărăşan, escaladaţi cu bicicletele de doi britanici: „Orice vârf poate fi atins“

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite