Studenta dispărută din Sibiu, Angelika Maurer, căutată de sute de oameni. Obiecte găsite în pădurea Dumbrava

0
Publicat:

Peste 300 de persoane participă joi, 2 martie 2023, în zona municipiului Sibiu, la căutarea studentei Angelika Claudia Maurer, în vârstă de 25 de ani, dispărută acum aproape o lună.

Peste 300 de oameni participă la acțiunea de căutare FOTO turnulsfatului.ro
Peste 300 de oameni participă la acțiunea de căutare FOTO turnulsfatului.ro

La acțiune participă 150 de lucrători din IPJ Sibiu, Centrul Chinologic „Aurel Greblea” Sibiu, DGASPC Sibiu, Directia Ocolului Silvic Sibiu, Salvamont Sibiu, SAJ, precum și peste 200 de voluntari din Asociația 4x4 Rescue, Asociația Crucea Roșie și studenți ULBS.

De asemenea, acțiunea beneficiază de sprijinul IGAV, fiind folosite concomitent mai multe drone. Acțiunea de căutare are loc în pădurea Dumbrava.

Astăzi, 2 martie, începând cu ora 10,00, polițiștii sibieni au declanșat o amplă acțiune de căutare a unei tinere, MAURER ANGELIKA CLAUDIA, în vârsta de 25 ani, studentă în municipiul Sibiu, a cărei dispariție a fost semnalată la data de 15 februarie, după ce, din data de 8 februarie, tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude și cei apropiați,” a spus Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Anunțul IPJ Sibiu privind tânăra dispărută FOTO turnulsfatului.ro
Anunțul IPJ Sibiu privind tânăra dispărută FOTO turnulsfatului.ro

Potrivit turnulsfatului.ro, s-a realizat o linie de căutare, civili intercalați cu polițiști, iar cei de la Salvamont și de la Asociația Salvatorilor Montani vor căuta în zonele mai greu accesibile și mai abrupte - a dat detalii Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu, pentru Turnul Sfatului. Cei care caută în pădure au fost organizați în grupuri de câte trei civili și un polițist.

În 25 februarie, în pădurea Dumbrava, polițiștii sibieni au găsit mai multe bunuri care îi aparțin tinerei, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii căutărilor în zona împădurită de la marginea municipiului Sibiu. Este vorba despre cartea de identitate și un telefon.

Sunt angrenate foarte multe forțe pentru că în ciuda tuturor eforturilor noastre de până acum nu am reușit să o găsim pe studenta dispărută. Am solicitat și sprijin de la Inspectoratul General pentru aviație, vor fi voluntari cu drone. Este un areal foarte mare și foarte accidentat terenul pe anumite zone, trebuie periat cât mai mult și probabil la un moment o vom și găsi”, a declarat, miercuri, șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite