Alternative pentru șoferii prinși în capcana lucrărilor de pe Valea Oltului și A1 Sibiu-Pitești VIDEO

0
Publicat:

De multe luni, din cauza lucrărilor începute în mai multe puncte pe DN7 / E 81 - Valea Oltului, dar și pe A1 Sibiu – Pitești, traficul rutier pentru trei județe este sufocat de ambuteiajele din Sibiu.

Lucrări vitale pe DN7 Valea Oltului pentru conexiunea cu Autostrada Sibiu Pitești
Lucrări pe Valea Oltului la structura DN7 în Sibiu pentru conexiunea cu A1 Foto DRDP Brașov jpg

Încă din vară se lucrează pe Valea Oltului, în apropiere de Boița, pe tronsoane mici de drum, de maximum 300 de metri, semnalizate inclusiv cu semafoare, care determină veșnic cozi kilometrice de mașini atât pe DN7 / E81, cât și pe centura Sibiului și pe DN1 / E68, spre Sibiu, Vâlcea și Brașov (după cum se observă și din imaginile video și galeria foto realizate recent).

Lucrările pentru Autostrada Sibiu Pitești, tronsonul Sibiu – Boița, de la Șelimbăr, Tălmaciu și Boița, pentru conectarea rutelor, nu au făcut altceva decât să acutizeze problemele din trafic.

Finalizarea lucrărilor pe Valea Oltului, vitală pentru conexiunea DN7 cu A1

Recunosc acest fapt și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, responsabili cu starea drumurilor naționale din județul Sibiu: „Din cauza lucrărilor executate pentru Autostrada A1 Sibiu - Boița, în zona kilometrului 237 al DN7 / E81, se formează coloane de autovehicule care la orele de vârf depășesc 4 kilometri. Dar finalizarea lucrărilor de pe Valea Oltului este vitală pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță pentru conexiunea DN7 cu prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești”.

Fără alternativă pentru mașinile de mare tonaj pe Valea Oltului

Când au început să se creeze coloane pe trei direcții diferite, drumarii s-au văzut nevoiți să caute soluții.

„Pentru Valea Oltului, în zona în care se derulează lucrările, nu prea există alternativă. Nu sunt variante de ocolire, mai ales pentru mașinile de mare tonaj, pentru că 60 – 70% din traficul de pe Valea Oltului este de camioane. De aceea, a fost foarte greu de intervenit în zonă și foarte greu de deviat traficul. Pe Transfăgărășan există restricție de tonaj, la fel pe DN 73 Pitești – Brașov și Transalpina, iar pe DN1 și Valea Oltului restricția este la sfârșit de săptămână, când au voie să circule doar noaptea. Deci, nu am avut variante, având în vedere că drumurile județene au fost construite în așa fel încât să nu reziste traficului greu permanent”, a explicat pentru „Adevărul” Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Dacă în cazul Văii Oltului nu prea există rute ocolitoare, s-a găsit o alternativă pentru șoferii care circulă între Sibiu și Brașov.

Ruta ocolitoare pentru traficul dintre Sibiu și Brașov

Pentru un alt punct nevralgic apărut la intersecția A1, primul tronson, cu drumul spre Cisnădie, s-a constatat că se pot evita coloanele de mașini de la ieșirea de pe autostradă. Reprezentanții DRDP Brașov au propus ca șoferii să iasă de pe A1.

„Pentru ruta Sibiu - Brașov, pentru vehiculele cu MTMA (masă maximă de transport autorizată) mai mică de 3,5 tone, există posibilitatea ocolirii zonei în cauză utilizând ruta: ieșire de pe Autostrada A1, la kilometrul 242 – DJ 106 – Cornățel – DJ 104G – Nucet/Săcădate – DN 1 Avrig”, au precizat reprezentanții DRDP Brașov, și viceversa fiind valabilă.

Am putea scăpa de cozile în trafic la finele anului

Lucrările pentru execuția Autostrăzii A1, tronsonul Sibiu - Boița, sunt derulate de SC PORR Construct SRL, iar cele pentru DN7 / E81 pe Valea Oltului, de Strabag.

Se preconizează că în cazul giratoriului spre Cisnădie, execuția va fi finalizată undeva pe la jumătatea lunii octombrie. Dar problemele în trafic din Sibiu, pe DN7 / E81 - E68 - DN1 - centura Sibiului, vor lua sfârșit abia la finele acestui an, când se estimează că va fi dat în folosință primul tronson de autostradă peste Carpați, cel de la Boița – Sibiu, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare a DN7 pe Valea Oltului.

Dacă drumarii nu se vor încadra în termenul propus, restricțiile vor fi ridicate pe perioada iernii, urmând ca lucrările să fie reluate în primăvară. Vor urma mai apoi lucrările pentru o autostradă între Boița și Făgăraș.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite