Sorin Grindeanu, pe autostrada Sibiu - Piteşti: „Terminaţi înainte de termen, sper ca în decembrie să fie cum am zis” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadiul lucrărilor pe Lotul I al Autostrăzii Sibiu - Piteşti în ziua vizitei ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu Foto colaj
Stadiul lucrărilor pe Lotul I al Autostrăzii Sibiu - Piteşti în ziua vizitei ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu Foto colaj

În urma unei vizite pe şantierele autostrăzii Sibiu - Piteşti, de la finele acestei săptămâni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a apreciat stadiul lucrărilor la Lotul I.

Pe Lotul Sibiu (Şelimbăr) - Boiţa, al A1 Sibiu - Piteşti, la Viaductul Tălmăcel, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, echipele tehnice  şi antreprenorul şantierului.

Oficialul a ţinut se remarce seriozitatea cu care s-au derulat lucrările pe acest tronson, finalizate în procent de aproximativ 70%.

„Sunteţi printre constructorii extrem de serioşi. La cum apare acum, terminaţi aşa cum ne-aţi spus, înainte de termen. Felicitări pentru mobilizare şi pentru tot ce faceţi şi sperăm ca decembrie să fie aşa cum am zis, înainte de termen... Sper ca în acelaşi ritm să meargă şi execuţia pe Lotul IV, pe care urmează să o începeţi (în toamnă - n.r.), căci proiectarea este gata”, şi-a exprimat speranţa vicepremierul Sorin Grindeanu referindu-se la faptul că se doreşte inaugurarea Lotului I, al Autostrăzii A 1 Sibiu - Piteşti, la 1 Decembrie, iar firma austriacă PORR este, de asemenea câştigătoare şi a Lotului IV de pe acelaşi tronson.   

Vizita de verificare a lucrărilor pe Lotul I al Autostrăzii Sibiu - Piteşti, de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu 

Pe primul lot, Sibiu - Boiţa se lucrează intens, aşa cum se observă şi dintr-o recentă filmare cu drona, realizată pe întregul tronson, în aceeaşi zi cu vizita oficială. 

Din imagini se observă lucrările la terasamente, asfalt, montarea stâlpilor de iluminat, însămânţarea cu iarbă a taluzurilor, montarea panourilor fonoabsorbante, dar şi la sistemele de evacuare a apelor pluviale şi meteorice. La Viaductul Tălmăcel, spre exemplu, unde a fost prezentă delegaţia oficială în cursul acestei săptămâni, s-a turnat cel de-al zecelea segment. 

Sursă imagini YouTube Adrian Gica:

Mult aşteptata autostradă peste Carpaţi, Sibiu - Piteşti, reprezintă o alternativă la traficul mult prea aglomerat de pe Valea Oltului, pe care se circulă într-un ritm infernal de la începutul lunii mai, ca urmare a demarării unor lucrări de întreţinere şi modernizare a unuia dintre viaducte Este vorba despre Viaductul Poştei de la intrarea sudică în Defileul Oltului. Lucrările vor continua până la jumătatea lunii iunie, în paralel cu alte activităţi zilnice de acest gen care se fac în diverse puncte de pe tronsonul de DN 7 / E 81 care străbate judeţul Vâlcea, atât pe Valea Oltului, cât şi pe Dealul Negru, care vor duce la o creştere a valorilor de trafic şi a timpului de aşteptare în trafic peste limitele suportabilului.

Se speră ca pe primul tronson de autostradă să se circule de la finele acestui an, cu aproximativ trei luni înainte de termenul anunţat în contract. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, finalizat 70%. Jumătate din drum este asfaltat VIDEO

Cum va arăta autostrada Sibiu-Piteşti în zona montană din Vâlcea. Primele imagini din proiect VIDEO

Cozile disperării, timp de o lună şi jumătate. Trafic infernal pe Valea Oltului: „Aştept nemurirea” VIDEO   

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite