SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate vilele baronilor din România. Mircea Govor, sărac în acte. Adrian Ştef o duce mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mircea govor si stef

Judecând după declaraţia de avere, cei mai influenţi politicieni din judeţul Satu Mare, aleşi de-ai noştri,  nu au case şi nici vile. În realitate însă, unii dintre ei locuiesc în adevărate palate, ridicate sau cumpărate în urma afacerilor pe care le conduc din umbră.

Mărimea chiar contează, mai ales când vorbim despre case. Despre casele aleşilor! În timp ce visul multora dintre noi este să avem o proprietate, fie ea cât mai mică, visul lor se măsoară în sute de metri pătraţi! Multe dintre ele se ascund în spatele unor porţi sau ziduri ridicate special pentru a nu sări în ochii lumii. Avem trei cazuri concrete, ale celor mai influenţi aleşi de la nivelul judeţului Satu Mare. De această dată, îi avem pe Mircea Govor, vicepreşedintele CJ Satu Mare şi pe Adrian Ştef, preşedintele CJ.

Govor, sărac în acte

Mircea Govor, vipreşedintele CJ Satu Mare şi şeful pe judeţ al PSD, locuieşte într-o vilă destul de ferită de ochii curioşilor, evaluată de specialiştii în imobiliare la circa 150.000 de euro. Casa, care are un perete din sticlă la mansardă şi garaj la subsol, nu este, însă, pe numele lui Govor, motiv pentru care nu apare în declaraţia sa de avere. Familia social-democratului, mai exact fiul său, Răzvan, deţine un trust de presă în Satu Mare, care are atât ziar, cât şi o televiziune regională. Negru pe alb, Mircea Govor declară venituri anuale de 56.000 de lei, bani obţinuţi din salariul primit de la CJ. De altfel, conform ultimei declaraţii de avere, în afară de banii de la Consiliu, Govor nu deţine case sau maşini pe numele său.

casa lui govor

Ştef o duce mai bine

Potrivit declaraţiei de interese postată pe site-ul Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştef figura în 2011 asociat la grupul de firme Folda Security. Însă Ştef a cesionat părţile sociale pe care le deţinea în 23 ianuarie 2009, la scurt timp după ce a preluat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

casa lui stef

Astfel a avut posibilitatea să direcţioneze primul contract din CJ către societate, fără să intre în mod evident în conflict de interese. Primul contract pentru Folda a venit în 21 mai 2009 când CJ i-a atribuit, la pachet, contractul serviciilor de pază la unele instituţii şi obiective turistice, la o valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Însă, la fel ca şi vicepreşedintele Mircea Govor sau europarlamentarul Ovidiu Silaghi, Adrian Ştef are oficial, un venit lunar de doar 70.000 de lei, dar a reuşit să-şi cumpăre trei terenuri, o casă şi un spaţiu comercial, un Audi A6 şi mai are conturi în bancă sau depozite în valoare de 60.000 lei. Ştef a contractat şi trei credite, toate însumând un total de70.000 de euro. Probabil că din acest credit preşedintele CJ a reuşit să-şi cumpere şi o vilă impunătoare, de 90 mp + 159 mp extindere, în anul 2003, trecută pe numele său şi pe cel al soţiei, evaluată la suma de aproximativ 80.000 de euro.

Vă recomandăm şi

FOTO SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate casele baronilor din România. Citadela baronului-chiriaş Radu Mazăre, din staţiunea Mamaia

Toate vilele baronilor din România. Gheorghe Bunea Stancu, „baronul“ Brăilei, are casă făcută din banii de afaceri

Toate vilele baronilor din România. Casă în centru, cabană la munte şi maşini de lux din salariul de profesor. Cum a reuşit asta deputatul Alexandru Băişanu?

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri