O româncă stabilită în Bruxelles: „E mult mai groaznic decât pare. E un adevărat coşmar! Nu se mediatizează tot! Vrem să ne întoarcem în România, dar nu putem“

0
0
FOTO: Twitter / News executive
FOTO: Twitter / News executive

O sătmăreancă stabilită de zece ani în Belgia vorbeşte despre teroarea lăsată în urmă de atentatele care au avut loc la Bruxelles.

S.K., o femeie care a dorit să-şi păstreze anonimatul, le-a povestit cu greu rudelor din Satu Mare situaţia din Belgia şi felul cum autorităţile îşi fac datoria şi asta pentru că în prima parte a zilei de marţi, din cauza închiderii liniilor telefonice, nu a putut lua legătura cu cei apropiaţi.

“Puţin din ceea ce se mediatizează la TV este adevărat, iar faptele nu sunt publicate în totalitate. Este mult mai groaznic decât pare, e un adevărat coşmar! S-a ajuns aici din cauza indiferenţei. S-a informat faptul că 120 de terorişti au intrat în ţară, dar nu s-au luat măsuri. Totul a început de aseară, dar nimeni nu a mediatizat, nimeni nu a făcut nimic. În faţa casei noastre alergau mai mulţi tineri şi ameninţau, în special pe catolicii care urmează să sărbătorească Paştele. La venirea Poliţiei, au început să arunce cu pietre în echipajele de poliţie. Nu ştim ce s-a întâmplat mai departe deoarece am închis toate uşile şi geamurile. Nu riscăm să fim văzuţi în momentul în care se întâmplă aşa ceva, deoarece se poate întoarce totul împotriva noastră. Oricum, nimeni nu a făcut nimic de aseară“, povesteşte sătmăreanca.

Aceasta mai spune că în prezent, mai ales părinţii care se tem pentru siguranţa copiilor lor trăiesc un adevărat coşmar şi o stare de frică şi panică pentru că nu ştiu cum să îi protejeze deoarece nu au nici o informaţie foarte concertă despre ceea ce se întâmplă.

„Coşmarul a început în momentul în care am primit un mesaj, pe telefon, de la fiica noastră care spunea să avem grijă de noi, iar mai tarziu un mesaj vocal în care auzeam plânsete de copii. Soţul meu a mers să aducă copiii acasă, dar abia după câteva ore a reuşit. Au fost momente de groază! Toţi părinţii erau disperaţi, nu puteau să scoată copiii din şcoli deoarece nu aveau voie să între înăuntru. Teroriştii au ameninţat că vor pune bombe în şcoli, biserici şi spitale. Copiii ai căror părinţi nu au putut ajunge la ei au fost împreună cu profesorii în capela şcolii. Nu se mediatizează tot. E un coşmar! E plin de poliţie, armată, elicoptere şi oameni disperaţi. Vrem să mergem în ţară, dar ne e imposibil. Totul e blocat, iar nouă ni s-a spus să nu ieşim din case. Sunt foarte multe probleme, iar, deşi par că se rezolvă, nimeni nu face, de fapt, nimic. Nu ştim până când va dura, nu ştim ce va fi!”, încheie S.K. 

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Alte două deflagraţii au avut loc ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene. Iniţial au existat relatări privind mai multe explozii la metrou. Cel puţin 34 de persoane au murit şi 187 au fost rănite, relatează presa belgiană.

Vă mai recomandăm: 

Atentate teroriste la Bruxelles. Eşecul autorităţilor belgiene: „Un exemplu perfect de haos organizat”

Atentate la Bruxelles. Statul Islamic a revendicat atentatele din capitala Belgiei. Serviciile belgiene ştiau că va avea loc un atac terorist

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri