Atentate la Bruxelles. Cristina Călinţaru, director economic al Autorităţii Navale Române, rănită în atacul terorist din aeroportul Zaventem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cetăţenii români răniţi în atentatul de la Bruxelles se află şi o constănţeancă. Cristina Călinţaru este director economic la Autoritatea Navală Română şi se afla în aeroportul Zaventem în momentul exploziiilor.

Cristina Călinţaru se afla în dimineaţa de marţi, 22 martie, în aeroportul Zaventem din capitala Belgiei, unde sosise cu o cursă de la Bucureşti. Directoarea ANR era în drum spre Lisabona, ea urmând să participe la reuniunea Agenţiei Europene pentru Siguranţă Maritimă.

În timpul escalei, în momentul în care Cristina Călinţaru se pregătea să se îmbarce spre capitala Portugaliei, bombele au explodat în aeroport. Constănţeanca a fost rănită la picior.

„Domnişoara Cristina Călinţaru a fost rănită la gambă. Are o fractură la picior. Noi am aflat vestea în jurul orei 13. A fost internată la Spitalul Militar din Bruxelles, apoi a fost transferată la Spitalul Aalst. Am luat legătura cu ea, am stat de vorbă, este bine. Am vrut să-i trimitem o colegă să fie cu ea, dar a refuzat, ne-a spus că nu este cazul, că este tratată foarte bine. A primit vizita oficialilor români, ai reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Externe, al reprezentantului Ministerului Transporturilor la Bruxelles. Sperăm că se va întoarce cât mai repede acasă“, a declarat pentru „Adevărul“ Liviu Aurelian Cazan, şeful Autorităţii Navale Române.

Cristina Călinţaru Sursa foto Facebook Cristina Călinţaru

image

Atentatul terorist de la Bruxelles a fost revendicat de gruparea ISIS, fiind soldat cu 32 morţi şi 230 răniţi. Niciun cetăţean român nu se află printre morţi, dar printre răniţi sunt 4 cetăţeni români.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment,  există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc astăzi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat.

Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi. Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară.

Reamintim faptul că MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854“, a comunicat MAE.

Pe aceeaşi temă:

Atentate la Bruxelles. O româncă a scăpat ca prin urechile acului de atentatele de la aeroportul Zaventem din capitala Belgiei

Mărturia unei românce care trăieşte în Bruxelles: „Sunt sute de milioane de oameni care trăiesc în această teroare şi noi îi blamăm că vor să vină în loc sigur“

Atentate la Bruxelles. Român stabilit în capitala Belgiei: „Oamenii se aşteptau ca teroriştii să reacţioneze astfel după arestarea lui Salah Abdeslam“

Atentate la Bruxelles. Muftiatul Cultului Musulman din România condamnă actele de terorism din capitala Belgiei

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri